x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE: ȘCOLI ÎNCHISE. Cursuri suspendate luni în București și în 7 județe

UPDATE: ȘCOLI ÎNCHISE. Cursuri suspendate luni în București și în 7 județe

17 Ian 2016   •   17:56
UPDATE: ȘCOLI ÎNCHISE. Cursuri suspendate luni în București și în 7 județe

UPDATE Cursurile din învăţământul preuniversitar vor fi suspendate luni în Capitală şi în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Vrancea şi Tulcea, iar în judeţele Alba, Brăila, Dâmboviţa, Galaţi, Constanţa şi Olt orele se vor desfăşura parţial.

Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene informarea la timp a părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispoziţie, cu privire la decizia de suspendare a cursurilor.

Este posibil ca în cursul zilei de duminică şi alte judeţe să ia decizia suspendării cursurilor din cauza vremii.

Suspendarea cursurilor este urmată, potrivit reglementărilor legale, de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la finalul semestrului sau anului şcolar în curs, a declarat duminică pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MENCŞ, Mirabela Amarandei.

Ea a precizat că măsurile de recuperare vor fi stabilite de consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ.

În ceea ce priveşte cursurile universitare din zonele afectate de ninsori şi viscol, reprezentanţii MENCŞ au luat legătura cu rectorii instituţiilor de învăţământ superior din oraşele aflate sub cod portocaliu. Reprezentanţii instituţiilor universitare au decis ca desfăşurarea cursurilor şi a examenelor să nu fie afectată, precizează ministerul.

În situaţia în care studenţii nu vor reuşi să susţină evaluările din cadrul sesiunii curente, acestea vor putea fi reprogramate la nivelul fiecărei universităţi în parte.

Autorităţile locale au decis suspendarea orelor de curs luni, în Capitală şi în Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi şi Giurgiu, însă mai multe judeţe ar putea să ia aceeaşi decizie în cursul zilei de duminică.


Citește și: ȘCOLI ÎNCHISE. Cursurile vor fi suspendate luni și în județul Buzău și în anumite localități din județul Brăila


"Colegiul prefectural al judeţului Giurgiu a luat decizia suspendării cursurilor în unităţile de învăţământ preuniversitar de pe raza judeţului pentru ziua de luni. Până în acest moment, autorităţile locale au decis suspendarea orelor de curs de mâine, în Capitală şi în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi şi Giurgiu", arată MENCŞ într-un comunicat remis presei.

Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene informarea la timp a părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispoziţie, cu privire la decizia de suspendare a cursurilor.

Totodată, MENCŞ precizează că va reveni cu o nouă centralizare la ora 14,00 şi 16,00, pe măsură ce Colegiile prefecturale din celelalte judeţe afectate de ninsori şi viscol decid asupra suspendării cursurilor.

Inspectoratele şcolare din Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi au anunţat, până în prezent, că şcolile şi grădiniţele vor avea cursurile suspendate luni, a declarat pentru AGERPRES ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

"La momentul acesta, Ilfov, Călăraşi, Bucureşti şi Ialomiţa suspendă luni cursurile. Dâmboviţa, Buzău, Galaţi şi Dolj au întâlniri ale comitetelor pentru situaţii de urgenţă în cursul zilei", a afirmat ministrul.

Referindu-se la universităţi, Curaj a spus că majoritatea acestora sunt în sesiune.

Potrivit unui comunicat de presă al MENCŞ, în celelalte judeţe din ţară afectate de căderile abundente de zăpadă şi de viscol, deciziile privind susţinerea orelor de curs vor fi luate în această după-amiază, în cadrul colegiilor prefecturale.

Ministerul Educaţiei precizează că hotărârea privind susţinerea ori suspendarea cursurilor trebuie să ţină cont de evoluţia vremii şi de siguranţa elevilor şi a profesorilor, precum şi de asigurarea condiţiilor proprii desfăşurării orelor de curs.

De asemenea, MENCŞ afirmă că este în permanentă legătură cu inspectoratele şcolare din teritoriu şi va reveni în cursul acestei zile cu informaţii, în funcţie de evoluţia punctuală a evenimentelor.

"Majoritatea universităţilor sunt în sesiune, iar cele care nu sunt în sesiune au fost contactate să ne transmită ce decizii iau. Vor veni cu informaţii clare", a mai spus ministrul.


Sursa: AGERPRES 

×