x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se câştigă bine la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului!

Se câştigă bine la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului!

01 Sep 2010   •   00:00

Un consilier de la Direcţia juridică a luat în luna mai un salariu aproape dublu faţă de cel al ministrului Elena Udrea, adică peste 8.000 de lei.



În luna iulie, la Direcţia generală juridică din cadrul Ministerului, câţiva consilieri au primit  salarii de 7000-8.000 de lei, în condiţiile în care în luna aprilie au încasat sume cuprinse între 2.000-5.000 de lei. Unul dintre şefii de serviciu din această direcţie a avut în iulie de încasat: 10.484 de lei.
Nici unii dintre consilierii de la cabinetul ministrului nu au de ce a se plânge. De exemplu, un consilier a primit în iulie un salariu dublu faţă de cel din aprilie.

Salarii de invidiat pe timp de criză au unii directori care se ocupă cu fonduri europene. Astfel directorul de la Control şi verificare fonduri comunitare a câştigat în iulie peste 1.200 de lei, directorul care gestionează Programul Operaţioanl regional are peste 12.800 lei iar directorul general de coordonare a activităţii în teritoriu a încasat în iulie un salariu de peste 13.600 de lei.

Reprezentanţii Ministerului susţin că sumele prezentate pe site reprezintă veniturile nete încasate, iar în cazul unor salariaţi, pentru luna iulie, au apărut situaţii excepţionale care au determinat diferenţe în plus faţă de luna aprilie cum ar fi: compensarea în bani a zilelor de concediu neefectuate la încetarea raporturilor de serviciu între aceştia şi MDRT sau acordarea majorării salariale de 75% unor salariaţi care gestioneaza fonduri comunitare.

×
Subiecte în articol: observator