x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se închide Capitala? Premierul Orban spune când se introduce carantina

Se închide Capitala? Premierul Orban spune când se introduce carantina

de Alice Petrescu    |    02 Oct 2020   •   10:16
Se închide Capitala? Premierul Orban spune când se introduce carantina

Premierul Ludovic Orban susține că în Capitală nu s-a atins pragul de cazuri Covid pentru intrarea în carantină, pentru că rata de infectări se calculează la mai mult de 1,8 milioane locuitori, cât sunt datele furnizate de INS.

„Am văzut că sunt niște date că s-a depășit procentul de 1,5. Conform analizei noastre, noi nu luăm în calcul populația de 1.800.000 care e dată de INS, pentru că populația este mult mai mare în București. Noi ne luăm după datele de la Direcția de Evidență a Populației și din datele care le avem, Capitala are o populație de aproximativ 2.200.000, ceea ce înseamnă că procentul este de 1,32”, a declarat premierul, Ludovic Orban, joi, la Conferința Națională a Industriei Ospitalității.

Pe de altă parte, Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, spune că decizia de introducere în carantină a unei localități, inclusiv a Bucureștiului, este strâns legată de rata de transmitere a noului coronavirus.El a mai precizat că în momentul în care indicele de răspândire o să fie 3, va fi introdusă carantina, chiar și în Capitală.

Când indicele va fi peste 3, se va introduce carantina. Dacă indicele este peste 3 din cauza cazurilor din spitale, din centrele de bătrâni, se carantinează instituțiile respective, nu localitatea”, a explicat Tătaru

Cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, înregistrate până în prezent pe teritoriul României, sunt în Bucureşti: 17.467 

 

×
Subiecte în articol: bucuresti carantina