x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Burduja: Echipă specializată în răspunsul la incidente de securitate cibernetică în sectorul energiei

Burduja: Echipă specializată în răspunsul la incidente de securitate cibernetică în sectorul energiei

de Redacția Jurnalul    |    13 Aug 2024   •   23:15
Burduja: Echipă specializată în răspunsul la incidente de securitate cibernetică în sectorul energiei

Ministrul Energiei Sebastian Burduja a anunțat marți că în curând va fi înființat primul CSIRT Sectorial în Energie, o echipă specializată în gestionarea și răspunsul la incidentele de securitate cibernetică, dedicată exclusiv sectorului energetic.

Potrivit ministrul Energiei, în România anului 2024, atacurile cibernetice devin din ce în ce mai complexe și neconvenționale, iar miza protejării infrastructurilor energetice nu mai este doar apărarea tehnologiei în sine, ci și protejarea vieții românilor.

„Parteneriatul dintre ROMGAZ și NS-EDGE Inc. reprezintă un pas important în direcția consolidării securității cibernetice în domeniul energiei. Implementarea unui sistem avansat de monitorizare și analiză a logurilor de securitate va îmbunătăți capacitatea de detectare și reacție rapidă la incidente. Acest proiect este un model pentru prevenirea atacurilor de tip Log-injection, Log Tampering sau Log-Flooding, care reprezintă adevărate provocări pentru rețelele și sistemele hard și soft din energie”, a scris marți pe Facebook Sebastian Burduja.

El spune că în curând va fi înființat primul CSIRT Sectorial în Energie, o echipă specializată în gestionarea și răspunsul la incidentele de securitate cibernetică, dedicată exclusiv sectorului energetic.

„Această echipă va proteja companiile din acest sector și, în final, consumatorii. Securitatea cibernetică înseamnă, în mare parte, prevenție. Investițiile pe care le facem acum în soluții moderne și eficiente ne vor asigura un viitor mai sigur și funcționarea neîntreruptă a sistemului energetic național. Îi încurajez pe toți colegii din companiile din energie să participe activ în cadrul taskforce-ului creat de noi pe securitate cibernetică, să fie proactivi, să vină cu propuneri de îmbunătățire a viitorului CSIRT Sectorial pe Energie și să fie conștienți de misiunea lor: aceea de a proteja România și securitatea energetică a țării de un inamic nevăzut, dar extrem de periculos”, a adăugat ministrul.

(sursa: Mediafax)

 

×