x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sechestru ilegal pe Băneasa

Sechestru ilegal pe Băneasa

de Daniela Ivan    |    24 Iun 2009   •   00:00
Sechestru ilegal pe Băneasa

Reprezentanţii Aeroportul Băneasa au ţinut ilegal la sol aeronava companiei Sky Europe deoarece compania a notificat aeroportul privind insolvenţa de plată. În plus, era nevoie şi de o hotărâre judecătorească a Judecătoriei Sectorului 1 care să prevadă sechestrul asigurator sau judiciar.

Cu toate astea, decizia autorităţilor aeroportului a dat rezultate, compania a plătit taxele de aeroport şi a fost lăsată să plece, fără călători.O altă cursă Sky Europe trebuia să aterizeze ieri pe Aeroportul Băneasa la 9.50, a anunţat întârzieri şi aterizarea în jurul orei 11.45, pentru ca, ulterior, să anuleze cursa spre Bucureşti.Compania are datorii de 529.000 de euro către Aeroportul Băneasa.

Operatorul aerian slovac low-cost SkyEurope a anunţat, în 22 iunie, că a intrat în faliment pentru a-şi reorganiza afacerile, afectate de criza economică mondială. SkyEurope a anunţat că o instanţă din Bratislava i-a permis intrarea în faliment pentru a oferi companiei protecţie în faţa creditorilor. Totodată, conducerea transportatorului aerian a implementat un program de restructurare a afacerilor pentru a face compania mai atractivă pentru eventualii investitori.

Zborurile, locurile de muncă şi salariile vor fi asigurate în timpul procedurii de faliment, a precizat Sky Europe.

Operatorul aerian a anunţat, la începutul acestui an, că afacerile sunt grav afectate de criza economică globală şi că a fost nevoit să-şi reducă flota la doar cinci aeronave, de la 15 aparate Boeing 737 în 2008. Sky Europe nu a raportat niciodată profit în cei şase ani de existenţă.

Cursă Bucureşti-Viena, anulată

Nemulţumire mare, aseară, la Aeroportul Băneasa din Capitală. Zeci de oameni au fost nevoiţi să se întoarcă din drum, deşi aveau bilete pentru o cursă low-cost de Viena. Aeronava, care aparţine SkyEurope a fost blocată pe aeroport, din cauza unor datorii neplătite.

Cursa Bucureşti-Viena trebuia să decoleze de pe aeroportul Băneasa marţi seară, la ora 22.20. Pasagerii, care apucaseră chiar să treacă prin punctul de control, au fost întorşi din drum, pe motiv că aeronava va avea o întârziere de oră.

Abia în jurul orei 23.30, oamenii au fost anunţaţi, oficial, că zborul a fost anulat. Oamenilor li s-a promis că vor fi despăgubiţi, însă banii pe care îi vor obţine în contul acestei curse low-cost nu vor acoperi cheltuielile pentru un bilet la o altă cursă. (V.A.)



×
Subiecte în articol: observator