x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sechestru pe banii lui Căşuneanu şi Locic

Sechestru pe banii lui Căşuneanu şi Locic

de Violeta Fotache    |    05 Mai 2010   •   00:00

Procurorii anticorupţie au pus sechestru pe sumele de bani bănuite a fi fost date de afaceriştii Căşuneanu şi Locic parlamentarului Cătălin Voicu pentru a influenţa instanţele şi Poliţia.



Costel Căşuneanu a fost anunţat ieri de DNA că i s-a pus sechestru asigurator pe 200.000 de euro (puşi într-un cont separat), a mărturisit ieri omul de afaceri, în timp ce părăsea sediul Parchetului.

La rândul lui, Marius Locic a aflat şi el că o parte din avere îi va fi sechestrată. Mai exact, a fost indisponibilizată suma pe care Locic i-a dat-o senatorului Cătălin Voicu atunci când a semnat cu acesta un contract de asistenţă juridică (119.000 de lei), după cum a declarat afaceristul.

Tot ieri, procurorii DNA l-au trimis din nou în judecată pe fostul premier Adrian Năstase pentru şantaj şi luare de mită bunuri din China şi lucrări la imobilele din Cornu şi Cristian Tell, totalul "foloaselor necuvenite" ridicându-se la 630.000 de euro. În procesul care va începe la instanţa supremă la data de 14 iunie vor mai compărea ca inculpate Dana Năstase, acuzată de complicitate la faptele soţului, dar şi Irina Jianu, fost inspector general de stat la Inspectoratul de Stat în Construcţii, acuzată de dare de mită şi spălare de bani.

Adrian Năstase respinge ca "mincinoase" şi "aberante" acuzaţiile împotriva lui. Politicianul reclamă că retrimiterea sa în judecată reprezintă "o nouă ţintă falsă", în contextul actual, în care guvernarea nu ştie cum să scoată economia din criză.

×
Subiecte în articol: observator