x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sechestru pus pe fostul patrimoniu UTC din Zalău

Sechestru pus pe fostul patrimoniu UTC din Zalău

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Noi 2008   •   00:00

Clubul Tineretului din Zalău a fost pus sub sechestru de către primărie pentru că proprietarul, Fundaţia pentru Tineret Sălaj, refuză să plătească impozitul pe auto, construcţii şi terenuri. Conform Agerpres, suma pentru care a fost instituit sechestrul este de aproape 500.000 de lei.



Fundaţia a fost înfiinţată printr-o lege din 1990, iar câţiva ani mai târziu, în 2002, printr-o altă lege a primit ca patrimoniu totalitatea imobilelor - construcţii şi terenuri -, fonduri băneşti şi alte active care au aparţinut fostei organizaţii a Uniunii Tineretului Comunist din Sălaj. Fundaţia pentru Tineret mai are în patrimoniu singurul ştrand din Zalău, cu terenul aferent. “În calitate de proprietar al construcţiilor Clubul Tineretului şi Baza de agrement (ştrandul Zalău), Fundaţia pentru Tineret Sălaj datorează, conform prevederilor Codul fiscal, impozit pe construcţii şi, respectiv, taxă teren pentru terenul aferent construcţiilor, teren proprietatea statului român, dar aflat în folosinţa fundaţiei”, precizează Manuela Ghiuruţan, purtător de cuvânt al Primăriei Zalău.

Ea a susţinut că fundaţia nu a depus declaraţii de impunere pentru bunurile impozabile aflate în patrimoniul său, nu a calculat şi nu a plătit niciun impozit/taxă pentru acestea şi a refuzat să colaboreze cu organele fiscale. Restanţele acumulate au ajuns la valoarea de 472.529 de lei (impozit restant, majorări şi penalităţi), drept pentru care Primăria Zalău a pus sechestru pe clădirea Clubului Tineretului, imobil cu o valoare contabilă de peste 2.000.000 de lei. “În cazul în care Fundaţia pentru Tineret nu îşi achită datoria, va fi declanşată procedura de executare silită”, a avertizat Manuela Ghiuruţan.

×
Subiecte în articol: romania