x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Secretarul de stat, Andrei Baciu: Putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor

Secretarul de stat, Andrei Baciu: Putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor

18 Apr 2021   •   21:53
Secretarul de stat, Andrei Baciu: Putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor
Sursa foto: Hepta

Secretarul de stat la Ministerul Sănătății Andrei Baciu susține că restricțiile ar putea fi ridicate la 1 iunie în contextul în care numărul infectărilor este în ușoară scădere. Anularea unor restricții se va face doar dacă trendul se menține și românii se vaccinează, așa cum a anunțat premierul.

Andrei Baciu a spus duminică seara că relaxarea restricţiilor este posibilă în condițiile în care trendul infectărilor s-a stabilizat.

„Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru că uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp", a anunţat Andrei Baciu, la Antena 3.

Ridicarea unor măsuri va fi decisă în funcție de numărul persoanelor vaccinate. Premierul Florin Cîțu a vorbit despre aproximativ cinci milioane de români vaccinați în următoarele luni și de 10,4 milioane de români vaccinați până în septembrie.

×
Subiecte în articol: andrei baciu