x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Secretarul de stat din MAI, Ioan Căbulea, acuzat de abuz în serviciu

Secretarul de stat din MAI, Ioan Căbulea, acuzat de abuz în serviciu

08 Aug 2012   •   12:22
Secretarul de stat din MAI, Ioan Căbulea, acuzat de abuz în serviciu

UPDATE: Procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au pus oficial sub acuzare pe Ioan Nicolae Cabulea, care este acuzat de abuz in serviciu.

Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor Ioan Nicolae Cabulea s-a prezentat miercuri la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a fi audiat in dosarul listelor electorale folosite la referendumul din 29 iulie pentru demiterea lui Traian Basescu.

Potrivit unor surse judiciare, Ioan Cabulea ar putea fi pus sub acuzare pentru abuz in serviciu.

Pana in prezent, in acest dosar au fost audiati presedintele Institutului National de Statistica, Vergil Voineagu, presedintele Autoritatii Electorale Permanente, Ana Maria Patru, si adjunctul sefului de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din MAI, Daniel Gheorghe.

De asemenea, procurorii l-au pus sub invinuire pe seful Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din MAI, chestorul-sef Constantin Manoloiu, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Manoloiu nu a respectat dispozitiile art. 5 din HG nr. 682/7 iulie 2012 pentru stabilirea masurilor tehnico-organizatorice privind referendumul national din data de 29 iulie pentru demiterea presedintelui Romaniei.

Adresa din 2 august 2012 emisa catre Manoloiu Constantin, transmisa ulterior Curtii Constitutionale a Romaniei, continea comunicarea Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si preciza ca MAI "nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente, deoarece aceasta atributie revine exclusiv Autoritatii Electorale Permanente", se arata in comunicatul Parchetului.

Parchetul mai arata ca, la data de 2 august, urmare a datelor contradictorii care au fost transmise in legatura cu numarul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de catre autoritatile publice implicate (Institutul National de Statistica, Ministerul Administratiei si Internelor si Autoritatea Electorala Permanenta), Curtea Constitutionala a decis amanarea pronuntarii unei hotarari cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului si pentru confirmarea rezultatelor referendumului pentru data de 12 septembrie.

"Invinuitul Manoloiu Constantin a eludat dispozitiile legale incidente in materia atributiilor sale, cunoscand ca incalca legislatia in materie si ignorand acest aspect", mai sustin procurorii

×