x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Secretarul executiv al PDL Timiş a fost arestat preventiv

Secretarul executiv al PDL Timiş a fost arestat preventiv

de Mircea Opris    |    22 Sep 2011   •   13:35
Secretarul executiv al PDL Timiş a fost arestat preventiv

Rasturnare de situatie in scandalul "Bani pentru PDL". Medesan retinut pentru 29 de zile, Corescu ramane in arest


Magistratii Curtii de Apel Timisoara au decis, joi arestarea preventiva pentru 29 de zile a fostului secretar executiv al PDL Timis, Vasile Medesan, si mentinerea deciziei de arestare preventiva data de Tribunalul Timis in cazul sefului ITM Timis, Cornelia Corescu. Potrivit sentintei de la Curtea de Apel Timisoara, arestarea preventiva a lui Vasile Medesan va intra in vigoare din momentul executarii mandatului. Timp de aproape doua ore, trei avocati au pledat pentru judecarea in libertate a Corneliei Corescu, iar avocatul lui Vasile Medesan, care e cercetat in stare de liberatate, a cerut mentinerea deciziei magistratilor Tribunalului Timis, sustinand ca nici acesta nu poate influenta martorii, deoarece s-a autosuspendat din functia de secretar executiv al PDL Timis.

Cornelia Corescu a cerut magistratilor doar sa fie lasata acasa, la familie, considerand can u reprezinta un pericol social. "Nu sunt un pericol public, doresc sa ma intorc la familie si la persoanele nevoiase de care de ani de zile ma ocup', a declarat fosta sefa a ITM Timis.

Pe data de 15 septembrie, sefa Inspectoratului Teritorial de Munca Timis, Cornelia Corescu, a fost acuzata de procurorii DNA Timisoara de trafic de influenta si instigare la fals intelectual dupa ce l-ar fi trimis pe Aurel Grindis, secretar executiv al PDL Varias si asociat la firma SC Relu si Andreea SRL, sa doneze 10.000 de lei la partid pentru a scapa de o amenda data de inspectorii de munca. In acest caz mai este acuzat de trafic de influenta si secretarul executiv al PDL Timis, Vasile Medesan.

×