x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sectorul 6: Promisiunile uitate ale lui Poteraş

Sectorul 6: Promisiunile uitate ale lui Poteraş

de Gabi Golea    |    11 Apr 2008   •   00:00
Sectorul 6: Promisiunile uitate ale lui Poteraş

Despre Sectorul 6 nu prea s-a scris foarte mult în ultimii patru ani, unul din motive fiind inactivitatea primarului Cristian Poteraş (foto).



Despre Sectorul 6 nu prea s-a scris foarte mult în ultimii patru ani, unul din motive fiind inactivitatea primarului Cristian Poteraş (foto).

Lucrurile au mers în virtutea inerţiei, cu toate că promisiunile la început de mandat au fost foarte mari. Astfel, în 2004, Cristian Poteraş spunea cu mîna pe inimă că "reabilitarea şi modernizarea sistemului rutier şi introducerea reţelelor de canalizare şi apă pe străzile din cartierele Sectorului 6" reprezintă o prioritate.

De la vorbe pînă la fapte însă a fost o cale atît de lungă, încît pe parcurs edilul Sectorului 6 a uitat de cele promise. Poate vă întrebaţi ce-a făcut la acest capitol Cristian Poteraş pentru locuitorii Sectorului 6. În 2005 au fost racordate la reţeaua de canalizare doar cinci străzi şi acestea nu oriunde, ci în Cartierul Brîncuşi – un proiect imobiliar de pe urma căruia au profitat mulţi angajaţi şi consilieri locali ai Primăriei Sectorului 6.

În 2006, Poteraş a păstrat "ritmul de muncă" şi a făcut extinderi de reţele tot pe alte cinci străzi. În 2007, lucrările au fost direcţionate tot spre Cartierul Brîncuşi, fiind racordate alte 14 străzi. Şi cam asta a fost tot la capitolul canalizare.

Nici despre reabilitarea străzilor nu prea pot fi spuse foarte multe lucruri. În 2005 au fost reparate 23 de artere, în 2006 – 18, iar în 2007 numărul acestora a scăzut la 10.


GIULEŞTI-SÎRBI. O altă problemă pe care Poteraş a promis-o în campania din 2004, dar pe care a uitat-o foarte repede, a fost rezolvarea problemelor legate de îmbunătăţirea  condiţiilor de viaţă ale locuitorilor din cartierul Giuleşti-Sîrbi, o zonă care la primele picături de ploaie devine izolată de lume. Abia în 2007 a fost demarat un proiect care viza reabilitarea şi viabilizarea reţelei de canalizare a apelor menajere, extinderea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare în sistem separativ, modernizarea şi reabilitarea sistemului rutier. Din lipsă de interes, proiectul se derulează greoi, oamenii din Giuleşti trăind în aceleaşi condiţii.

×
Subiecte în articol: observator poteras potera