x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE CNSU a aprobat repatrierea românilor blocați în Maroc. Aducerea turiștilor se va face joi cu o aeronavă TAROM

UPDATE CNSU a aprobat repatrierea românilor blocați în Maroc. Aducerea turiștilor se va face joi cu o aeronavă TAROM

30 Noi 2021   •   15:40
UPDATE CNSU a aprobat repatrierea românilor blocați în Maroc. Aducerea turiștilor se va face joi cu o aeronavă TAROM

UPDATE  CNSU a aprobat marți repatrierea românilor care se află în Maroc. Aducerea românilor se va face joi cu o aeronavă TAROM, iar costurile vor fi suportate de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului și prin Mecanismul European pentru Protecție Civilă.

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de marți Hotărârea numărul 109, cu următoarele prevederi. Aprobarea repatrierii cetățenilor români aflați în Regatul Maroc, inclusiv prin activarea Mecanismul European pentru Protecție Civilă, ca urmare a suspendării tuturor zborurilor directe cu această destinație, iar pentru punerea în executare a acestor prevederi se abilitează Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii prin Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM să întreprindă măsurile din competență”, potrivit decizie CNSU.

Costurile vor fi asigurate din bugetul de stat, de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prin bugetele ministerelor implicate și prin Mecanismul European pentru Protecție Civilă.

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că o aeronavă Tarom va aduce joi acasă românii blocați în Maroc.

„Am decis astăzi ca cei 72 de cetățeni români, aceasta este cifra pe care o avem de la MAE, să poată să se pregătească și să fie repatriați cu o aeronavă a companiei Tarom. Am decis ca să lăsăm astăzi după-amiază și mâine să poată să se îndeplinească toate formalitățile și să vedem dacă sunt și alți români în zonă și poimâine dimineață aeronava să plece în Maroc și să aducem cetățenii români acasă”, a declarat marți premierul Nicolae Ciucă.

Marocul s-a închis luni noaptea pentru două săptămâni, a anunțat marți Ambasada României din această țară. Turiștii români aflați acolo au creat un grup pe o rețea de socializare intitulat „Izolați în Maroc” și caută soluții pentru revenirea în România.

 

(sursa: Mediafax)

Stire initiala Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a întrunit marți pentru aprobarea efectuării unui zbor cu care să fie repatriați românii din Maroc.

„Vă informăm că este în desfășurare o ședință a CNSU, pentru aprobarea efectuării unui zbor privind repatrierea unor cetățeni români din Maroc”, au transmis reprezenanții CNSU.

Potrivit Ministerului de Externe, Ambasada României la Rabat gestionează situația a 72 de turiști români ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceștia aveau rezervări.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în contextul deciziei autorităților marocane de suspendare a zborurilor comerciale cu destinația Maroc, ca urmare a noii variante de coronavirus, Ambasada României la Rabat gestionează, la acest moment, situația a 72 de cetățeni români (turiști) ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceștia aveau rezervări”, potrivit unui comunicat de presă.

MAE informează că Ambasada României la Rabat a efectuat, în regim de urgență, demersuri pentru identificarea unor zboruri alternative de deplasare spre țară, eforturi care continuă și la acest moment. De asemenea, misiunea diplomatică se află în dialog permanent cu cetățenii români afectați și autoritățile locale și acordă asistență consulară, conform competențelor și cu respectarea măsurilor adoptate de autoritățile statului de reședință în contextul pandemiei de COVID-19.

Marocul s-a închis luni noaptea pentru două săptămâni, anunță Ambasada României din această țară. Turiștii români aflați acolo au creat un grup pe o rețea de socializare intitulat „Izolați în Maroc” și caută soluții pentru revenirea în România.

(sursa: Mediafax)

×