x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ședința Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, convocată în contextul conflictului din Ucraina

Ședința Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, convocată în contextul conflictului din Ucraina

24 Feb 2022   •   17:30
Ședința Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, convocată în contextul conflictului din Ucraina

Președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Pavel Popescu, a convocat joi, la ora 16.00, o ședință, organizată în contextul conflictului din Ucraina.

„Acum fix o lună estimam invazia Ucrainei. Asta pentru că Putin și Rusia au abandonat de ani buni conceptul de diplomație. Pacat ca noi am înteles asta mult prea târziu. Ca președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională consider că în contexul actual România trebuie să ia următoarele măsuri. Adoptarea în regim de urgență a legii investițiilor străine non-UE (FDI). Proiectul este în fază finală de avizare, cunosc bine detaliile, deoarece sunt cel care a condus inițiativa spre decidentul politic. Solicit Guvernului României să adopte de urgență acest proiect de lege pentru protejarea intereselor statului român împotriva acțiunilor Rusiei si a tuturor celor ce nu suportă transparența, regulile sau valorile democratice, europene și transatlantice”, anunță pe Facebook Pavel Popescu.

El spune că, până la adoptarea urgentă a inițiativei FDI, recomandă maparea tuturor intereselor economice rusești pe teritoriul României.

„Solicit instituțiilor statului să analizeze de urgență posibilitatea limitării instituțiilor de media rusești pe tot teritoriul României. Gestul reprezintă o măsura de igienă minimă cu privire la cantitatea imensă de dezinformare propagată prin aceste canale. În acest sens, Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților va trimite astăzi (joi - n.r._ o adresă către CSAT și ANCOM. Mobilizarea instituțiilor statului pentru previzibila criză de migranți de la granițele țării cât și informarea în timp real a cetățenilor cu privire la posibila implicare a lor pentru suportul celor care vor cere ajutor României. Avem peste jumătate de milion de vorbitori de limbă română în Ucraina. Comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților se va reuni astăzi (joi - n.r.) la ora 16:00. Dragi români, România este în siguranță ca membru NATO, UE și partener strategic al SUA. Să ne rugăm pentru cei aflați astăzi în suferință. Dumnezeu să ocrotească Ucraina și sa se îndure de fiecare suflet”, conchide Popescu.

 

×
Subiecte în articol: pavel popescu