x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şedinţe de consiliu, în funcţie de interese

Şedinţe de consiliu, în funcţie de interese

de Monica Andrei Capatos    |    03 Noi 2009   •   00:00
Şedinţe de consiliu, în funcţie de interese
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Consilierii generali ai Capitalei îşi fac de cap în continuare. După ce s-au înjurat, s-au acuzat de tot felul de "mangle" şi s-au huiduit, au hotărât să facă propriile şedinţe de consiliu în funcţie de grupurile de interese din care fac parte. Astfel, astăzi cei din PD-L au convocat o şedinţă cu opt puncte pe ordinea de zi, iar mâine, va fi rândul celor de la PNL şi PSD.



Proiectele propuse de partidele reprezentante în Consiliul General nu mai încap pe aceeaşi ordine de zi. Aşa că aleşii locali au decis să facă mai multe şedinţe pentru a-şi satisface interesele. Săptămâna aceasta vor fi două. Astăzi este ziua celor de la PD-L care au convocat o şedinţă, fiind propuse opt puncte. Primul se referă la deja celebra parcare din faţa Băncii Naţionale, un caz semnalat de primarul Sorin Oprescu înainte de a pleca în concediu. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind transmiterea din administrarea Consiliului General al Capitalei în administrarea Consiliului Local Sector 3, a terenului în suprafaţă de 1.885 mp, dintre Străzile Smârdan şi Eugeniu Carada, situat în faţa imobilului din Strada Doamnei nr. 8-10, pentru sistematizare, reabilitare şi amenajare locuri de parcare. Oprescu declara în urmă cu o lună că această parcare a fost intabulată printr-un fals de şeful Oficiului de Cadastru de la Sectorul 3.

"Am făcut o plângere penală, pentru că terenul a fost trecut pe numele Băncii Naţionale, fără ca Primăria Capitalei să-şi dea acordul. Cei de la Banca Naţională şi-au cerut scuze atunci când au văzut actele", a declarat la vremea respectivă Oprescu. Subiectul revine în actualitate, conducerea Primăriei Sectorului 3 probabil intenţionând să intre în legalitate.

DE LA MINISTER, LA SECTOR

O altă dorinţă a primarului Liviu Negoiţă, propusă tot pe ordinea de zi, sună cam aşa: proiect de hotărâre privind înaintarea către Guvernul României a cererii de emitere a unei hotărâri privind transmiterea imobilului (cazarmă 1868) din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3, în vederea dezvoltării Complexului Sportiv "Voinicelul". O altă temă de interes major este cea referitoare la împuternicirea primarilor de sector de a încheia acte adiţionale de prelungire a contractelor pentru serviciul de salubritate. Tot astăzi va fi discutat şi cazul societăţii franceze Apa Nova. Se propune aprobarea unui act adiţional la Contractul de Concesiune semnat în 2000, cu privire la furnizarea de servicii de alimentare cu apă şi canalizare.

Proiectul a fost respins la ultima şedinţă de Consiliu. Mâine şedinţa aleşilor locali  ai opoziţiei se anunţă scurtă, pentru că pe ordinea de zi a fost trecut doar un singur punct: proiect de hotărâre privind împuternicirea Consiliului Local al Sectorului 1 de a hotărî cu privire la înfiinţarea unei societăţi comerciale pe acţiuni având ca asociaţi Consiliul Local al Sectorului 1 şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu obiect principal de activitate administrarea locuinţelor aflate în patrimoniul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială. Poate acesta este singurul subiect care se referă la problemele bucureştenilor, fiind rezolvate astfel cazurile sociale.

×
Subiecte în articol: observator