x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şefa ITM Timiş, despre operaţiunea "şpagă pentru PD-L": "Eu trebuia să prezint chitanţa"

Şefa ITM Timiş, despre operaţiunea "şpagă pentru PD-L": "Eu trebuia să prezint chitanţa"

07 Oct 2011   •   07:13
Şefa ITM Timiş, despre operaţiunea "şpagă pentru PD-L": "Eu trebuia să prezint chitanţa"

Pressalert.ro a intrat in posesia unor stenograme care arata ca fosta sefa a ITM Timis, Cornelia Corescu, lua spaga pentru PDL. Cornelia Corescu i-a cerut unui om de afaceri 10.000 de lei pentru PDL ca sa scape de o amenda si de un dosar penal. Omul de afaceri a fost prins cu opt oameni muncind la negru pe un santier.

Fosta sefa ITM a fost trimisa in judecata pentru trafic de influenta si instigare la fals. Alaturi de ea, a fost trimis in judecata si secretarul executiv al PD-L Timis , Vasile Medesan.

Stenogramele prezentate de Pressalert.ro arata modul in care functiona sistemul de monitorizare a banilor stransi prin santaj pentru partid, dar si criteriile pe care se dau "indulgente" democrat liberalilor care incalca legea.

Dupa ce denuntatorul Aurel Grindis, patronul SC Relu & Andreea Construct SRL, a fost prins cu opt oameni muncind la negru de inspectorii ITM Timis, acesta l-a sunat pe Medesan pentru a-i cere ajutorul.

Medesan i-a spus afaceristului ca discutase deja de situatia lui cu sefa ITM, Corescu Cornelia Gheorghina – vicepresedinte al Organizatiei Judetene Timis a Partidului Democrat Liberal si ca solutia pentru rezolvarea problemei este o donatie de 10.000 lei la partid.

A doua zi cand patronul a mers la ITM Timis, Corescu 'i-a confirmat cele spuse de inculpatul Medesan Vasile si a repetat ca daca va face respectiva donatie va scapa de o amenda consistenta pe care o risca raportat la incalcarea legislatiei referitoare la securitatea si sanatatea in munca. Referitor la sesizarea transmisa catre parchet, inculpata Corescu Cornelia Gheorghina i-a mentionat denuntatorului ca nu trebuie sa-si faca probleme intrucat atat ea cat si inculpatul Medesan Vasile au cunostinte in justitie si ca totul se poate rezolva favorabil'. Cand a vazut ca denuntatorul nu a dat la PD-L decat 1.000 lei, Corescu a cerut sanctionarea la sange a “nesimtitului'. Ulterior, Grindis a incercat sa rezolve problema donatiei neachitate cu secretarul executiv al PD-L Timis, care era si presedintele organizatiei PD-L Varias.

CITESTE STENOGRAMELE

×