x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful CNAS rămâne pe poziţii: "Nu îmi dau demisia. Premierul nu mi-a cerut-o!"

Şeful CNAS rămâne pe poziţii: "Nu îmi dau demisia. Premierul nu mi-a cerut-o!"

06 Mar 2012   •   15:44
Şeful CNAS rămâne pe poziţii: "Nu îmi dau demisia. Premierul nu mi-a cerut-o!"

Directorul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, a declarat marti ca nu isi da demisia din functie si ca CNAS nu a avut niciun fel de responsabilitate in scandalul morfinei.

"Nu-mi dau demisia. Nu mi-a cerut demisia premierul, pentru ca daca mi-ar fi cerut demisia, mi-as fi prezentat-o, normal", a spus Duta la finalul intalnirii reprezentantilor Ministerului Sanatatii cu cei ai producatorilor de medicamente, care a avut loc marti, la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca "intotdeauna cand apar situatii de acest gen, fiecare avem sa ne reprosam cate ceva", dar ca in scandalul morfinei CNAS nu a avut niciun fel de responsabilitate, aceasta apartinandu-le celor care ar fi trebuit sa monitorizeze piata farmaceutica.

Duta a sustinut ca este foarte putin probabil sa se mai repete situatia de acum cateva zile, cand in urma retragerii de pe piata romaneasca a unei companii de medicamente in farmacii nu a mai existat morfina.

"Noi vom veni cu o serie de masuri care vor impiedica aparitia unor situatii regretabile pe care le-ati vazut zilele trecute. Ministerul Sanatatii lucreaza la ora aceasta impreuna cu CNAS la un set de masuri pentru a impiedica aceste situatii", a afirmat Duta.

×
Subiecte în articol: premier cnas demisie lucian duta