x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Conpet va fi înlocuit cu un fost prefect. Doi membri ai CA au demisionat

Şeful Conpet va fi înlocuit cu un fost prefect. Doi membri ai CA au demisionat

26 Iun 2012   •   15:11
Şeful Conpet va fi înlocuit cu un fost prefect. Doi membri ai CA au demisionat

Directorul general al Conpet Ploiesti (COTE), Dorin Tudora, va fi revocat din functie si va fi inlocuit cu un fost prefect de Prahova, iar doi membri ai Consiliului de Adminsitratie (CA) vor fi inlocuiti dupa ce si-au anuntat demisiile.

Propunerile de revocare a lui Tudora si de numire a noilor administratori vor fi discutate in Adunarea Generala a Actionarilor, programata pentru 3 august, se arata intr-un comunicat al companiei controlate stat transmis marti Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Conpet administreaza sistemul national de transport al produselor petroliere.

Tudora va fi revocat si din pozitia de administrator al companiei, urmand sa preia o alta functie in Conpet.

In locul lui Tudora este propus la conducerea companiei, cat si in CA, Nicolae Alexandri, fost prefect de Parhova si fost director adjunct al Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiesti.

Toader Sorin si Ioan Mircea Cotosman, membri in CA, vor fi inlocuiti cu Georgel Calin, sef de serviciu in Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), si de Mihai Radu Saptefrati.

Potrivit propriului CV, Saptefrati a fost, in perioada 1995-2007, consilier parlamentar al fostului presedinte al Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu, director in Directia pentru Relatia cu Parlamentul si Partenerii Sociali in AVAS si consilier al presedintelui AVAS.

Premierul Victor Ponta declara, la inceputul lunii iunie, ca viitoarea conducere a Conpet nu va fi una politica, fiind agreata ideea unui management privat.

Totodata, Ponta a afirmat ca directorul general al Conpet a refuzat sa il demita pe tatal Robertei Anastase, Corneliu Anastase, din postul de sef al Departamentului de Management, Strategie si Comunicare.

Ministerul Economiei controleaza 58,71% din capitalul Conpet, iar Fondul Proprietatea detine 29,7% din titluri. (Mediafax)

×