x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Direcţiei Silvice Argeş, reţinut pentru luare de mită

Şeful Direcţiei Silvice Argeş, reţinut pentru luare de mită

de Mediafax    |    24 Feb 2012   •   10:02
Şeful Direcţiei Silvice Argeş, reţinut pentru luare de mită

Ion Dobrinoiu, seful Directiei Silvice Arges a fost retinut, astazi, pentru 24 de ore, de catre procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA, sub acuzatia de luare de mita. Dobrinoiu a fost suspectat ca ar fi primit 12.000 de lei de la seful unui ocol silvic din judet.

Dobrinoiu a fost ridicat de catre anchetatori in urma autodenuntului formulat de catre Florin Paun, seful Ocolului silvic privat Dragoslavele, din judetul Arges, care este si administrator al SC Explorer Marcos Wood SRL Stoienesti, din judetul Arges, dupa ce a depus suma care i s-a cerut in locul indicat de catre superiorul sau.

Ulterior, procurorii au facut perchezitii la sediul Directiei Silvice Arges, in biroul directorului Ion Dobrinoiu si la domiciliul acestuia, iar dupa audieri l-au retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore sub acuzatia de luare de mita.

Potrivit procurorilor din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Pitesti, in 22 februarie 2012, Ion Dobrinoiu, in calitate de director coordonator al Directiei Silvice Arges, a primit ca mita suma de 12.000 lei de la Florin Paun, administrator la S.C. Explorer Marcos Wood SRL Stoenesti, judetul Arges, pentru a-i facilita atribuirea unui contract de exploatare masa lemnoasa din domeniul silvic public, suma de bani fiind gasita la perchezitiile domiciliare efectuate.

"Inculpatului i s-au adus la cunostinta acuzatiile, iar la data de 24 februarie 2012, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pentru 24 de ore. La aceeasi data, acesta urmeaza a fi prezentat Tribunalului Arges cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile", se arata in comunicat.

Fata de Florin Paun, procurorii au dispus masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara pe o perioada de 30 de zile.

×