x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful DNA Slobozia, reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită şi favorizarea infractorului. CSM a încuviinţat reţinerea

Şeful DNA Slobozia, reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită şi favorizarea infractorului. CSM a încuviinţat reţinerea

de Veronica Micu    |    13 Iun 2013   •   15:25
Şeful DNA Slobozia, reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită şi favorizarea infractorului. CSM a încuviinţat reţinerea
UPDATE 16:49 - Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a şefului DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, urmărit penal pentru luare de mită şi favorizare a infractorului.

Potrivit unui comunicat al CSM, decizia a fost luată miercuri, în urma unei solicitări din partea DNA.

Dumitru Cristudor, procuror-şef al Biroului Teritorial Slobozia DNA, a fost pus sub urmărire penală sub acuzaţia că a sprijinit trei persoane cercetate pentru evaziune fiscală într-un dosar aflat pe rolul autorităţilor judiciare germane.

--------------------------

Șeful Direcției Naționale Anticorupție Slobozia a fost reținut, astăzi, de procurorii DNA, pentru luare de mită și  favorizarea infractorului.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de următoarele persoane:  Dumitru Cristudor, procuror șef al Biroului Teritorial Slobozia din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și favorizarea infractorului,  Daniel Vasile Taifas, om de afaceri, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de dare de mită și favorizarea infractorului, Monica Andronache, în sarcina căreia s-au reținut infracțiunile de complicitate la luare de mită, complicitate la dare de mită și favorizarea infractorului”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii menționează că "în perioada 11 februarie 2013 până în prezent, Cristudor Dumitru, în calitatea sa de procuror, împreună cu învinuiții Taifas Daniel Vasile și Andronache Monica, a sprijinit trei persoane cercetate pentru evaziune fiscală, într-un dosar aflat pe rolul autorităților judiciare germane", astfel încât persoanele respective să distrugă și să ascundă documente și obiecte compromițătoare ce ar fi putut constitui mijloace de probă, „zădărnicind astfel urmărirea penală și, implicit, lipsind de finalitate activitățile de percheziție dispuse de autoritățile judiciare germane pe teritoriul României”.

Sprijinul de care au beneficiat cele trei persoane cercetate de autoritățile germane pentru evaziune fiscală a constat în înștiințarea cu privire la data efectuării perchezițiilor domiciliare, procurarea unor sume de bani pentru a părăsi teritoriul țării, suportarea costurilor asistenței juridice.
Dumitru Cristudor a fost numit procuror şef la DNA Slobozia în iunie 2010, în mandatul lui Daniel Morar. Mandatul acestuia la conducerea DNA Slobozia urma să se încheie în 17 iunie.

×