x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Seful Politiei fuge pe usa din dos!

Seful Politiei fuge pe usa din dos!

25 Ian 2005   •   00:00

Chestorul Constantin Codita (foto) intentioneaza sa se pensioneze pe caz de boala. Decizia sa survine imensului scandal legat de neimplicarea Politiei doljene in solutionarea cazurilor de returnari-record de TVA, pe fondul prieteniei dintre el si Genica Boerica.

CRISTIAN VASILCOIU

Seful Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj, chestorul Constantin Codita, s-a internat, la inceputul saptamanii, la Spitalul Militar Bucuresti, pentru efectuarea unor investigatii medicale, pe fondul unor probleme de sanatate mai vechi!, aceasta este varianta oficiala a institutiei, confirmata, ieri, si de catre prim-adjunctul sau, comisarul-sef Constantin Petrescu. Acesta nu a comentat, insa, in nici un fel, situatia.

Surse din cadrul Politiei doljene precizeaza, insa, ca seful institutiei s-a internat pentru a se putea pensiona pe caz de boala. Asta in conditiile in care demiterea chestorului Constantin Codita din fruntea IPJ Dolj este, oricum, iminenta, date fiind numirea sa pe criterii politice, dar si stransa prietenie ce-l leaga de magnatul arestat Genica Boerica. Mai exact, chestorului Codita i s-a reprosat neimplicarea in rezolvarea cazurilor de returnari-record de TVA, pe fondul amicitiei dovedite dintre el si Genica Boerica.

POLITIA ECONOMICA. Incerta ramane, in continuare, situatia sefului Politiei economico-financiare doljene, comisarul-sef Ilie Vilau, de asemenea bun prieten cu Genica Boerica, dar si cu controversatul Ionel Samir Spranceana, si el urmarit penal de catre procurorii bucuresteni, tot pentru returnari-record de TVA. Asta cu atat mai mult cu cat averea comisarului-sef Vilau este una impresionanta: autoturisme germane de lux, vile in Craiova, Valea Jiului si Mraconia.

×
Subiecte în articol: observator