x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie din Prahova, reținut de de procurorii DNA - UPDATE

Şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie din Prahova, reținut de de procurorii DNA - UPDATE

17 Aug 2015   •   22:27
Şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie din Prahova, reținut de de procurorii DNA - UPDATE
Sursa foto: Foto: incomod.ph

Şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Prahova din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Constantin Ispas, şi Emanuel Saghel, ofiţer al BCCO Ploieşti, au fost reţinuţi, luni seară, de procurorii DNA Ploieşti după mai multe ore de audieri, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Cei doi vor fi transportaţi în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, aflat în municipiul Câmpina.

Potrivit surselor citate, Constantin Ispas este cercetat pentru trafic de influenţă, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, luare de mită, folosire, în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spălare a banilor şi cercetare abuzivă.

Ispas ar fi primit primit, în mod repetat, de la două persoane, sume importante de bani pentru ca, prin exercitarea atribuţiilor de serviciu, să iniţieze şi să deruleze anchete penale împotriva lucrătorilor de Poliţie implicaţi în soluţionarea unui dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, având ca obiect săvârşirea de către cele două persoane a infracţiunii de evaziune fiscală.

De asemenea, în vara anului 2012, în calitate de şef al SJA Prahova, Ispas i-a transmis unei persoane cercetate că urmează să aibă o percheziţie domiciliară dispusă într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Printre acuzaţiile aduse şefului SJA Prahova este şi aceea că ar fi intervenit la nivelul unor funcţionari cu atribuţii de control pentru obţinerea de avantaje patrimoniale necuvenite, pentru sine şi membri ai cercului său relaţional.

În acelaşi dosar este urmărit penal şi Emanuel Saghel, ofiţer al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Ploieşti, care este acuzat de şantaj, trafic de influenţă, folosire, în orice mod direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi luare de mită.

Conform unor surse judiciare, Saghel ar fi constrâns un jurnalist prin ameninţare, direct sau prin interpuşi, cu constituirea de dosare penale şi luarea unor măsuri preventive faţă de acesta, în scopul de a-l determina să nu mai publice materiale de presă compromiţătoare la adresa sa.

Totodată, acesta a furnizat unei persoane cercetată într-un dosar penal DIICOT Ploieşti informaţii la care avea acces în virtutea funcţiei deţinute, iar în schimbul demersului său, acesta a pretins şi primit în perioada martie - noiembrie 2014 bilete de acces (între 5 şi 30 de bilete) având valoare nominală aferentă tribunelor 0, I şi II pentru fiecare meci de fotbal disputat de către FC Petrolul Ploieşti pe teren propriu şi consumaţii de băuturi alcoolice şi alimente servite la una dintre lojele stadionului din Ploieşti, susţin sursele citate.

În acelaşi dosar este audiat de mai multe ore şi adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, Adrian Rădulescu, el fiind acuzat de cercetare abuzivă după ce ar fi obţinut o serie de denunţuri sub presiunea unor ameninţări.

×