x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful SIE, Teodor Meleşcanu: Există investitori interesaţi de Oltchim. Dacă se poate lua mai ieftin, de ce nu?

Şeful SIE, Teodor Meleşcanu: Există investitori interesaţi de Oltchim. Dacă se poate lua mai ieftin, de ce nu?

28 Sep 2012   •   11:56
Şeful SIE, Teodor Meleşcanu: Există investitori interesaţi de Oltchim. Dacă se poate lua mai ieftin, de ce nu?

Directorul SIE a declarat, astazi, intrebat daca Oltchim mai este un obiect de siguranta nationala, ca privatizarea unei societati foarte mari, unde lucreaza mii de oameni, este o tema care poate afecta siguranta nationala.

Melescanu a precizat ca SIE a realizat informari pe Oltchim ca urmare o solicitarilor oficiale ale Guvernului si a aratat ca in continuare exista investitori strategici interesati.

"Raman oamenii interesati. Sigur, daca se poate lua mai ieftin prin altcineva, de ce nu?", a spus Melescanu, potrivit mediafax.ro.

Directorul SIE a afirmat ca, in cazul Oltchim este "firesc ca decidentii politici sa incerce sa cunoasca cat mai multe lucruri pentru a putea adopta deciziile corecte".

Melescanu a precizat ca actualul Guvern s-a aflat intr-o situatie dificila in cazul Oltchim, privatizare asumata in fata FMI, si ca "pe de o parte trebuia sa faca ceva, pe de alta parte era informat despre vulnerabilitatile pe care le avem".

Totodata, directorul SIE a mentionat ca serviciul nu se ocupa de privatizari, ci de informatii. "Oricand ni se cere oficial sa obtinem informatii legate de activitatea unor companii externe, bonitatea lor, daca exista sau nu anumite incompatibilitati cu participarea la licitatii, o facem bineinteles, dar nu este tema noastra de baza ca serviciu", a explicat Melescanu.

×