Instrumentele războiului cibernetic pot fi folosite și în scopuri politice, a declarat generalul Marcel Opriș, directorul STS, care a adăugat că un astfel de episod s-a petrecut în România în timpul alegerilor prezidențiale de anul trecut.
"Posibilitățile de atac cibernetic pot fi folosite și în alte scopuri. Cred că nu e noutate pentru dumneavoastră că în perioada campaniei alegerilor prezidențiale toate infrastructurile statului relevante pentru competitori au fost atacate din punct de vedere informatic. Cred că nu e o noutate, sau v-ați închipuit. Prin sală sunt și oameni care știu bine lucrul acesta (...). Adică, stimați domni politicieni și reprezentanți ai societății civile, instrumentele războiului cibernetic pot fi folosite și în scop politic. Și când spun acest lucru, o spun cu responsabilitate și vă rog să analizăm și acest aspect", a declarat directorul STS, la dezbaterea publică "Drepturi și libertăți în contextul securității cibernetice și a telecomunicațiilor" organizată de grupul PNL din Camera Deputaților.
Generalul Marcel Opriș a spus că instituțiile abilitate să asigure securitatea cibernetică în România trebuie să aibă la îndemână instrumentele legislative cele mai adecvate acestui scop, relatează Agerpres.
Directorul STS a menționat în acest sens necesitatea unei mai bune reglementări în ceea ce privește cartelele preplătite și retenția de date personale.