x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sesiunea specială a Bacalaureatului va avea loc între 19 mai şi 1 iunie

Sesiunea specială a Bacalaureatului va avea loc între 19 mai şi 1 iunie

02 Mai 2012   •   12:15
Sesiunea specială a Bacalaureatului va avea loc între 19 mai şi 1 iunie

Sesiunea speciala a examenului de bacalaureat pentru absolventii de liceu participanti la loturile nationale largite ce se pregatesc pentru olimpiadele si concursurile internationale va avea loc intre 19 mai si 1 iunie, potrivit unui ordin al ministrului Educatiei, Catalin Baba.

Potrivit ordinului publicat pe site-ul MECTS, locatiile centrelor unde va fi sustinut bacalaureatul special si modalitatea de repartitie a candidatilor in cele doua centre de examen vor fi stabilite de Comisia judeteana de bacalaureat a Inspectoratului Scolar al Judetului Bacau.

Candidatii la sesiunea speciala se vor putea inscrie in zilele de 19 si 20 mai. Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A va avea loc in 21 si 22 mai, evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B in 21 si 22 mai, cea a competentelor digitale - proba D in zilele de 23 si 24 mai.

Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C in 24 si 25 mai, proba scrisa la Limba si literatura romana - proba E) a) - proba scrisa in data de 28 mai, proba obligatorie a profilului - proba E) c) - proba scrisa va fi sustinuta in 29 mai, iar proba la alegere a profilului si specializarii - proba E) d) - proba scrisa in 30 mai.

Elevii apartinand minoritatilor nationale vor sustine proba scrisa la limba si literatura materna in 31 mai, iar afisarea si depunerea contestatiilor, in aceeasi zi.

Rezolvarea si afisarea rezultatelor finale se va face in data de 1 iunie, precizeaza MECTS. (Agerpres)

×