x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sever Voinescu: Boldea putea fi în faţa justiţiei dacă revizuirea Constituţiei era adoptată

Sever Voinescu: Boldea putea fi în faţa justiţiei dacă revizuirea Constituţiei era adoptată

de Agerpres    |    22 Mar 2012   •   12:34
Sever Voinescu: Boldea putea fi în faţa justiţiei dacă revizuirea Constituţiei era adoptată

Purtatorul de cuvant al democrat-liberalilor, Sever Voinescu, considera ca in cazul in care proiectul de modificare a Constitutiei sustinut de PDL ar fi fost adoptat, Mihail Boldea, actualmente fugit din tara, ar fi putut fi adus in fata justitiei.

"Va aduc aminte ca PDL sustine in Parlament un proiect de modificare a Constitutiei care suprima imunitatea parlamentara si vreau sa fie foarte clar, daca proiectul de Constitutie propus si sustinut de PDL ar fi fost adoptat, in acest moment inculpatul Boldea ar fi fost in fata justitiei", a declarat Sever Voinescu, intr-o conferinta de presa.

El a reprosat Opozitiei ca blocheaza in continuare proiectul, avand in vedere ca pentru adoptarea revizuirii legii fundamentale este nevoie de doua treimi din fiecare Camera a Parlamentului.

"Problema esentiala aici este urmatoarea: mecanismul constitutional al acestui tip de imunitate a permis pana la urma ca un inculpat sa dispara din tara. (...) Nu e in regula. Am cerut ca acest mecanism sa fie modificat si nu prin vorbe. Am depus proiect de modificare a Constitutiei. Nu suntem ascultati. Opozitia nu vrea sa vina sa actioneze responsabil si sa spuna ca poate in proiectul acela de Constitutie sunt lucruri de care Romania ar avea nevoie. Ei resping acest lucru. Suntem intr-o situatie in care ceea ce am propus noi ar fi impiedicat aceasta situatie, aceasta fuga a domnului Boldea", a sustinut purtatorul de cuvant al PDL.

Voinescu a adaugat ca modificarea Constitutiei ar fi folosit si Opozitiei, de exemplu, pentru atingerea scopului de a organiza alegeri anticipate.

"Ei aveau nevoie de aceasta modificare ca sa-si atinga scopul alegerilor anticipate. Nu au vrut sa vina sa discute. Acum suntem cu toti intr-o situatie neplacuta, pentru ca exista acest mecanism de imunitate in Constitutia Romaniei care trebuie eliminat. Nu spun ca Boldea a fugit din cauza Opozitiei, dar atrag atentia asupra unui fapt care daca ar fi fost tratat cu responsabilitate ar fi putut fi impiedicat", a mai spus Sever Voinescu.

Intrebat in legatura cu faptul ca SRI ar fi informat despre Mihail Boldea inca din anul 2008, an in care acesta a si intrat pe listele de candidati ai PDL, Sever Voinescu a spus ca, in general, SRI nu informeaza partidele politice.

"SRI daca are informatii de acest gen nu le inainteaza catre partide, in general, sau sper ca nu le inainteaza catre partide, ci catre anumite institutii ale statului. Nu am ce comentariu sa fac in legatura cu asta, pentru ca din punctul nostru de vedere cazul Boldea nu mai este un caz politic, este un caz penal. Cei care gestioneaza acest gen de cazuri nu sunt partidele, ci instantele de judecata, Parchetul, Politia si asa mai departe", a mai declarat purtatorul de cuvant al democrat-liberalilor.

×