x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sezon deschis la "Ghenoşi", pentru autorităţile române

Sezon deschis la "Ghenoşi", pentru autorităţile române

06 Sep 2010   •   00:00

Un alt membru al grupării "Ghenosu" care ar fi fost de faţă când Daniel Uţă l-a lovit pe poliţistul din Târgovişte a fost ridicat de poliţişti şi va fi audiat la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa, în calitate de martor.

Anchetatorii l-au ridicat pe bărbat de pe o stradă din Târgovişte şi urmează să îl audieze în cazul agresării poliţistului de la IPJ Dâmboviţa Codruţ Oprea.

Sursele citate au precizat că este vorba de Vasile Roman, zis "Purice", care ar face parte din gruparea "Ghenosu, el fiind unul din cei doi bărbaţi care erau cu Daniel Uţă când acesta l-a lovit pe poliţistul Codruţ Oprea.

Daniel Uţă, reţinut după ce l-a lovit în cap, într-un local din Târgovişte, pe poliţistul Codruţ Oprea, care în urma incidentului a ajuns în comă la spital, a fost arestat preventiv de Tribunalul Dâmboviţa, luni după-amiază, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de tentativă la omor calificat.

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Dâmboviţa, decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Ploieşti. Tânărul urmează să fie dus în arestul Poliţiei Judeţene Dâmboviţa.

Potrivit avocatului lui Daniel Uţă, acesta şi-a recunoscut fapta, dar a spus că nu a lovit cu premeditare.

"A lovit din greşeală, a fost o eroare. Regretă fapta, ştie că poliţistul e în stare foarte gravă şi ne rugăm să fie bine, ne dorim să fie bine. Este o nenorocire, este vorba de despre viaţa a doi tineri - unul care se zbate între viaţă şi moarte şi celălalt care şi-a distrus viaţa, probabil", declara avocatul Beatrice Dan.

Procurorii au audiat, de duminică şi până în prezent, câteva zeci de persoane care au calitatea de martori în acest caz. Printre aceştia sunt şi Dragoş Băncilă, care a fost ridicat dintr-un apartament din Bucureşti împreună cu Daniel Uţă, precum şi tânăra în locuinţa căreia au fost găsiţi cei doi.

×
Subiecte în articol: observator