x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şi-a înscenat răpirea pentru a-şi impresiona prietenul!

Şi-a înscenat răpirea pentru a-şi impresiona prietenul!

30 Iul 2009   •   00:00

O tânără de 21 de ani din Galaţi a mers la Poliţie pentru a anunţa că a fost răpită de două persoane, bătută, legată şi abandonată în scara unui bloc, poliţiştii descoperind, însă, că aceasta, ajutată de mai multe prietene, şi-a înscenat răpirea pentru a-şi impresiona iubitul, cu care se certase.



Potrivit Poliţiei Judeţene Galaţi, în 26 iulie poliţiştii gălăţeni au fost sesizaţi că Gianina Ciobanu, de 21 de ani, din Galaţi, ar fi dispărut de acasă de două zile. Persoana care a anunţat dispariţia a revenit la Poliţie peste câteva ore, susţinând că tânăra a fost găsită în scara blocului în care locuia, legată cu bandă adezivă la picioare, mâini, gură şi ochi şi având urme de lovituri.

Ulterior, tânăra le-a declarat poliţiştilotr că în seara de 24 iulie ar fi plecat de acasă pentru a duce gunoiul, iar în timp ce se întorcea ar fi fost acostată de două persoane necunoscute care au urcat-o cu forţa într-un autoturism, după ce au foslosit un spray lacrimogen. Ea a susţinut că cele două persoane ar fi dus-o într-un loc necunoscut, unde au bătut-o, iar două zile mai târziu au abandonat-o în scara blocului în care locuieşte.

Poliţiştii i-au solicitat tinerei efectuarea unui test poligraf pentru că existau neconcordanţe în declaraţiile acesteia. Tânăra s-a prezentat la Poliţie, dar nu a făcut testul, invocând probleme medicale. Testul a fost reprogramat pentru a doua zi, numai că tânăra a refuzat să se mai prezinte la Poliţie.

Ulterior, poliţiştii au reanalizat probele existente, au continuat cercetările şi au descoperit că totul fusese o înscenare, informează Mediafax.

"Cercetările noastre au relevat că totul a fost o înscenare pusă la cale chiar de către cea care susţinea că fusese răpită", a declarat, astăzi, Daniel Mergeanu, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţe al Judeţului (IPJ) Galaţi.

Acesta a explicat că tânăra a mers în apartamentul unei vecine care îi era prietenă şi pe care a rugat-o să o găzduiască câteva zile pentru că se certase cu familia şi cu iubitul ei. În ziua următoare, ea s-a hotărât să-şi însceneze răpirea pentru a atrage compasiunea celor apropiaţi şi i-a cerut vecinei sale să o imobilizeze şi să o lege cu scotch, după ce şi-a provocat singură leziuni lovindu-se cu un cablu peste picioare. În timp ce vecina sa o lega, tânăra s-a rănit pe faţă cu un cuţit şi a plecat către spital pentru a cere îngrijiri. Planul a fost continuat apoi de către două minore venite în vizită în acel apartament.

În 27 iulie, tânăra a fost dusă în scara blocului de către cele care o ajutaseră să îşi însceneze răpirea.

În plus, poliţiştii au mai descoperit că în toată perioada în care a fost dispărută de acasă tânăra ar fi trimis mai multe mesaje către familie şi prietenul său, prin care anunţa răpirea, folosind un telefon mobil cu o cartelă special cumpărată în acest scop.

"Persoana în cauză a fost amendată cu suma de 500 lei pentru alarmarea organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol şi solicitarea la intervenţie la faţa locului fără motiv întemeiat. Trebuie precizat însă că gestul tinerei este unul inexplicabil şi incalificabil, iar amenda primită are o valoare mult mai mică în comparaţie cu toate pierderile produse, cu toate resursele folosite inutil în acest caz", a adăugat Daniel Mergeanu, adjunctul şefului IPJ Galaţi. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator