x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Silaghi: Denunţul lui Nelu Iordache "frizează logica"

Silaghi: Denunţul lui Nelu Iordache "frizează logica"

21 Aug 2013   •   12:40
Silaghi: Denunţul lui Nelu Iordache "frizează logica"
Sursa foto: Raul Stef/Intact Images

 Fostul ministrul al Transporturilor Ovidiu Silaghi a declarat miercuri, la ieşirea de la DNA, că denunţul lui Nelu Iordache "frizează logica", dar admis că s-a întâlnit cu omul de afaceri, pe care l-a adus Remus Şpan, "pe nepusă masă", precizând că nu a primit niciun ban de la Iordache.

Deputatul liberal Ovidiu Silaghi a spus că a fost la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a da o declaraţie în alt dosar, respectiv în cazul plângerii făcute de senatorul Valer Marian, în legătură cu presupuse fapte de corupţie privind referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Întrebat cum comentează acuzaţiile DNA din dosarul privind presupuse fapte de trafic de influenţă în favoarea lui Nelu Iordache şi o mită de 200.000 de euro pe care ar fi primit-o de la omul de afaceri, Silaghi a declarat: "În celălalt dosar nu prea am informaţii. Ce ştiu, ştiu de la presă. Declaraţiile astea aberante ale lui Nelu Iordache, atenţii făcute din arest, cum că mi-ar fi dat bani. De ce? Pentru că i-am reziliat contractele... În 22 noiembrie, când el spune că a venit noaptea la mine şi că mi-a dat bani anterior, în acea zi eu i-am reziliat contractul. Afirmaţiile lui frizează logica".

Ovidiu Silaghi a admis totuşi că întâlnirea la care se referă Nelu Iordache a avut loc, dar a susţinut că nu s-a dat niciun ban şi că nici nu s-au promis sume de bani pentru rezolvarea situaţiei contractelor lui Nelu Iordache. "A venit la mine acasă în noaptea aceea, eu neştiind că el vine, şi fără să fi fost invitat. A venit cu acea cunoştinţă a mea, este vorba despre Remus Şpan. Îl cunosc pe acesta din '97 şi ştiam că la un moment dat a lucrat la Blue Air, ştiam că a fost ofiţer de informaţii, nu că mai este încă", a spus Silaghi.

Întrebat de ce a acceptat acea vizită, în condiţiile în care nu a existat o invitaţie sau o dorinţă în acest sens, Silaghi a declarat: "Este o problemă cu care am să mă cert cu el (Remus Şpan, n.r.). Şi atunci m-am certat cu el, pentru că a fost un gest urât să mi-l aducă pe ăsta (Nelu Iordache, n.r.) aşa, pe nepusă masă".

Silaghi a adăugat că, pus în faţa faptului împlinit, în condiţiile în care Nelu Iordache era la uşa lui, nu a putut să nu-i primească pe cei doi, dar a reafirmat că Nelu Iordache nu a avut cu el nicio sumă de bani. El a precizat că nu ar fi putut să nu fi fost sesizată o sumă mare de bani la filtrele de pe aeroport. "N-avea, domnule, nimic, n-avea nicio geantă. De altfel, se poate vedea de pe înregistrările plecării din Bucureşti, unde sigur se va vedea că nu are nicio geantă, că este cu blugi şi cu tricou, că nu avea nimic la el. Totuşi, să treci 200.000 de euro prin controlul de securitate al unui aeroport cred că este o problemă, nu este foarte simplu. Sper să obţin şi înregistrarea de pe aeroportul din Baia Mare", a mai arătat Silaghi.

Întrebat ce a vrut concret de la el Nelu Iordache, Silaghi a confirmat cele arătate de omul de afaceri în denunţ, respectiv că dorea anularea rezilierii contractului, dar că acest lucru nu se mai putea face după ce se îndeplinse procedura. "Procedura se demarase încă din mai, iunie anul trecut, printr-o scrisoare primită de la Comisia Europeană (...), scrisoare pe care am dus-o la primul ministru, scrisoare pentru care am cerut Corpului de Control al primului ministru un control. Ulterior a existat şi un control al OLAF-ului şi al DLAF-ului. Rezilierea acestui contract a fost rezultatul a nenumărate demersuri la care nu te mai poţi opune", a explicat Silaghi.

Fostul ministru al Transporturilor a mai arătat că va încerca să recupereze şi înregistrările surprinse de camera video pe care o are montată în zona locuinţei sale. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: ovidiu silaghi denunt nelu iordache