x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sima, acuzat că i-a oferit lui Ancuţa un milion de euro pentru a renunţa la conducerea Bursei din Sibiu

Sima, acuzat că i-a oferit lui Ancuţa un milion de euro pentru a renunţa la conducerea Bursei din Sibiu

de Daniel Ionaşcu    |    11 Oct 2012   •   14:16
Sima, acuzat că i-a oferit lui Ancuţa un milion de euro pentru a renunţa la conducerea Bursei din Sibiu
Sursa foto: ALEX TUDOR/AGERPRES

Teodor Ancuţa, fondatorul Bursei de la Sibiu, a declarat că Cristian Sima i-ar fi oferit un milion de euro anul trecut pentru a-l determina să renunţe la funcţie.
“A încercat prin toate mijloacele să pună mâna pe bursa din Sibiu”, a declarat Ancuţa la Digi 24. “Nu mai miră că a disparut. De când a ajuns preşedinte la SIBEX, a încercat să devalizeze bursa”, a mai spus el.

Teodor Ancuţa a fost îndepărtat de Sima de la conducerea Sibex în luna aprilie a anului trecut. Atunci Ancuţa a fost revocat din funcţiile de preşedinte CA şi director general. |n acel moment au fost aleşi în CA şi Paul Miclăuş şi Alexandru Găitan.

După şedinţa de ieri, Miclăuş a fost ales preşedinte al CA iar funcţia de director general a fost preluată de către  directorul adjunct Ovidiu Petru. În ultima vreme mai multe SIF-uri s-au coalizat împotriva lui Sima pentru a-l demite de la conducerea Sibex, din cauza rezultatelor financiare slabe.
Sibex a înregistrat anul trecut pierderi de 595.000 lei la o cifră de afaceri de 1,86 milioane lei.

Adunarea generală a acţionarilor din 23 septembrie a fost amânată de CNVM până la soluţionarea unor contestaţii. Atunci au apărut zvonuri că Sima ar fi ar fi promis unor clienţi ai WBS care erau şi acţionari ai Sibex că le va cumpăra prin intermediul Casei de Compensaţie şi a Depozitarului Sibex titlurile deţinute la bursa din Sibiu, iar ulterior va delista operatorul de piaţă. Scenariul încalcă însă prevederile pieţei de capital.

×