x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicaliștii din învățământul preuniversitar amenință cu înghețarea anului școlar

Sindicaliștii din învățământul preuniversitar amenință cu înghețarea anului școlar

22 Noi 2013   •   16:07
Sindicaliștii din învățământul preuniversitar amenință cu înghețarea anului școlar

Sindicaliștii din învățământul preuniversitar solicită chiar și înghețarea anului școlar, pe fondul nemulțumirilor privind nivelul scăzut al salarizării, a declarat vineri, la Botoșani, Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

'Profesorii tineri nu mai vin în sistem. Cu 50-60 lei cât vor primi în plus, nu o să-i determine pe tinerii performanți să vină spre învățământ. Se spune că nu sunt bani, dar există categorii privilegiate. O greșeală pe care a făcut-o actuala putere și este inexplicabil și care dă foarte rău este aceea de a răsplăti clientela politică. Din moment ce ai pus 25% din venitul directorilor pentru cei care sunt în AGA, este clar că aici, în AGA, nu intră decât cei care sunt implicați politic', a afirmat Hăncescu, potrivit Agerpres.

El a reiterat că săptămâna viitoare va începe consultarea membrilor de sindicat cu privire la declanșarea unei greve generale. Oficialii FSLI prezenți vineri la Botoșani au afirmat că greva generală va fi declanșată doar dacă va exista o majoritate solidă în rândul membrilor de sindicat, în condițiile în care 'greva generală înseamnă a nu-ți primi salariile pe perioada protestului'.

Hăncescu a anunțat ieri, într-un comunicat, că membrii FSLI vor fi consultați printr-un referendum dacă sunt de acord sau nu cu declanșarea unei greve generale în educație. "Parlamentarii de la Putere, aleși și de salariați din învățământ, nu au voința de a curma politica de subfinanțare a învățământului, pe care a practicat-o și fosta Putere", a susținut președintele FSLI, Simion Hăncescu, în comunicat. Liderul FSLI a adăugat că toți salariații din învățământ au venituri cu 20% mai mici față de cele din 2009, când s-au tăiat 25%, deși reprezentanții Guvernului susțin contrariul.

"Dacă nu se va găsi o soluție ca salariile să crească, lucrurile se vor complica foarte mult. Acum mai este o șansă, la votul în Parlament privind bugetul pentru anul 2014. Șansa unei educații performante este în mâinile senatorilor și deputaților, dacă într-adevăr vor binele acestui sector", a mai spus liderul FSLI în comunicat.

×