x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicaliştii de la SANITAS suspendă protestele anunţate pentru vineri

Sindicaliştii de la SANITAS suspendă protestele anunţate pentru vineri

26 Iun 2014   •   12:41
Sindicaliştii de la SANITAS suspendă protestele anunţate pentru vineri

Sindicaliştii de la SANITAS au suspendat acţiunea de protest programată pentru vineri dimineaţă în faţa Ministerului de Finanţe urmând ca, în cursul aceleiaşi zile, să aibă negocieri cu reprezentanţii ministerului menţionat în urma cărora vor decide dacă mai continuă protestele, a declarat Marius Sepi, prim-vicepreşedintele Federaţiei SANITAS.

'Am convocat deja şedinţa Biroului Executiv al federaţiei noastre, în cadrul căreia vom prezenta rezultatele obţinute după întâlnirile cu reprezentanţii ministerelor sănătăţii, muncii, finanţelor publice dar şi cu ministrul delegat pentru Dialog Social. Mâine (vineri - n.r.) vom avea o nouă rundă de negocieri cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe, în urma căreia vom decide suspendarea sau continuarea protestelor', a declarat Marius Sepi, citat de Agerpres.

Peste 100 de membri ai Federaţiei SANITAS din România au pichetat în primele patru zile ale acestei săptămâni sediile Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice din Bucureşti şi Ministerului Sănătăţii, cerând în principal creşterea cu 10% a veniturilor în sănătate şi asistenţă socială, începând cu data de 1 iulie 2014.

Printre revendicări se numără şi publicarea în Monitorul Oficial al Contractului colectiv de muncă pe sectorul sănătate şi activităţi sanitar-veterinare, dar şi deblocarea de urgenţă a posturilor vacante în sănătate şi asistenţă socială.

Acţiunile de pichetare au fost decise de Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS pe data de 13 iunie, neonorarea revendicărilor sindicale putând duce la declanşarea acţiunilor de protest în toată ţara.

×
Subiecte în articol: sanitas miting federatia sanitas protest