x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sinteza zilei: Cum a murit Viorel, tânărul român ucis în atacul armat din Hanau

Sinteza zilei: Cum a murit Viorel, tânărul român ucis în atacul armat din Hanau

20 Feb 2020   •   21:43
Sinteza zilei: Cum a murit Viorel, tânărul român ucis în atacul armat din Hanau

Una dintre victimele atacurilor din Germania este un român de doar 23 de ani dintr-o comună din județul Giurgiu, a anunțat Antena3.

Unchiul lui Viorel a povestit în exclusivitate, joi, la Sinteza zilei, cum a nimerit tânărul în mijlocul focurilor de armă trase atacator.

„El ieșise de la muncă și a vrut să-și ia un suc. A oprit mașina în parcare lângă un chioșc. Nu a mai apucat să iasă din mașină că acel terorist a ieșit din chioșcul respectiv, unde a împușcat cu rafale mai mulți oameni și când l-a văzut pe el în mașină a tras și asupra lui”, a spus, Marian Pătuleanu, unchiul lui Viorel.

Viorel locuia de 5-6 ani în Germania cu familia și lucra ca curier. Era singurul copil al familiei.

„Este o veste tragică și toți suntem în stare de șoc. E o situație foarte grea - sunt eu în stare de șoc, nici nu-mi mai găsesc cuvintele, dar părinții copilului”, a adăugat unchiul tânărului.

Potrivit autorităților germane, cele nouă persoane ucise în cele două atacuri aveau între 21 și 44 de ani, printre ei numărându-se emigranți din România, Turcia, Bosnia și Bulgaria.

Atacatorul avea 43 de ani și se numea Tobias R. și nu s-ar fi aflat în vizorul poliției și nici nu era cunoscut ca fiind rasist sau xenofob.

Atacurile armate comise miercuri seara în oraşul german Hanau s-au soldat cu nouă morţi şi mai mulţi răniţi, fiind anchetate ca acţiuni teroriste, după cum a declarat joi ministrul de interne al landului Hessa, Peter Beuth.

Parchetul federal însărcinat cu antiterorismul s-a autosesizat în anchetă şi „dispune de elemente de sprijin pentru o motivaţie xenofobă”, a anunţat un purtător de cuvânt al Parchetului, conform AFP.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, o scrisoare-confesiune şi o înregistrare video au fost găsite, după ce poliţia a anunţat în jurul orei locale 06:00 că l-au descoperit mort pe presupusul autor al atacurilor într-un apartament, alături de o altă persoană decedată, care ar fi mama sa, în vârstă de 72 de ani.

Antena3

×
Subiecte în articol: hanau roman ucis