x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sinteza zilei: Dorin Cocoş, denunţător în dosarul care o îngroapă pe Elena Udrea

Sinteza zilei: Dorin Cocoş, denunţător în dosarul care o îngroapă pe Elena Udrea

21 Oct 2015   •   23:52
Sinteza zilei: Dorin Cocoş, denunţător în dosarul care o îngroapă pe Elena Udrea

Principalul denunţător în noul dosar al Elenei Udrea, care se află acum la Camera Deputaţilor spre avizare, la cererea DNA, este Dorin Cocoş, fostul ei soţ. Informaţia a fost prezentată de Mihai Gâdea, miercuri seară, la "Sinteza zilei".

Ceilalţi denunţători ai Elenei Udrea sunt Ana Maria Topoliceanu, prietena fostului ministru, şi Tudor Breazu, fostul ei asistent.

Procurorii anticorupţie o acuză pe Elena Udrea că, în perioada în care a fost ministru, ar fi primit mită de la afaceristul Bogdan Buzăianu pentru un contract cu Hidroelectrica.

Astfel, potrivit DNA, în ianuarie 2012, Buzoianu îi trimite Elenei Udrea o valiză cu peste 4 milioane de dolari, prin intermediarul Radu Budeanu, la sediul PDL.

Din aceşti bani, Elena Udrea a plătit datorii de 800 de mii de dolari ale publicaţiei Evenimentul zilei, dar şi campanii electorale ale PDL la Primăria Capitalei şi la Primăriile de Sector 1 şi 5.

DNA a cerut ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Udrea este deja trimisă în judecată în dosarul „Gala Bute" pentru abuz în serviciu şi luare de mită şi este urmărită penal în dosarele Microsoft şi E-România.  

×