x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sistemul de semaforizare din Ploieşti, pus pe roşu

Sistemul de semaforizare din Ploieşti, pus pe roşu

de Suzan Mehmet    |    30 Sep 2008   •   00:00
Sistemul de semaforizare din Ploieşti, pus pe roşu

Firma ce execută lucrările de întreţinere, service, reparaţii şi montare a echipamentelor la sistemul de semaforizare a Ploieştiului a intrat în colimatorul primarului după ce patronul acesteia, Cătălin Beciu, a fost exclus din PD-L.



Firma ce execută lucrările de întreţinere, service, reparaţii şi montare a echipamentelor la sistemul de semaforizare a Ploieştiului a intrat în colimatorul primarului după ce patronul acesteia, Cătălin Beciu, a fost exclus din PD-L.
Contractul cu SC Selas a fost semnat la 18 ianuarie, după ce municipalitatea a evaluat mai multe oferte depuse la sediul primăriei pentru execuţia acestor lucrări.


Contract cu cântec

După opt luni de la semnarea contractului între Primăria Ploieşti şi firma declarată câştigătoare au apărut problemele. Municipalitatea invocă mai multe reclamaţii depuse de cetăţeni în legătură cu proasta funcţionare a sistemului de semaforizare, iar patronul firmei, Cătălin Beciu, fost membru al PD-L, spune că, după ce a fost dat afară din partid, primarul democrat-liberal, Andrei Volosevici, a început să caute tot felul de pretexte ca să rezilieze contractul cu SC Selas.
La 21 august, firma a trimis o somaţie pe adresa primăriei prin care solicită plata unei facturi emise la sfârşitul lunii iulie pentru service semaforizare, întreţinere, reparaţii utilaje şi echipamente semaforizare rutieră, în valoare de 30.000 de lei. În aceeaşi zi, Primăria Ploieşti, Direcţia Economică, a comunicat firmei că factura cu nr. 119/21.07.2008 nu este înregistrată în evidenţele contabile. Totuşi, la 8 septembrie se face o plată către Selas SRL. Întrebat dacă municipalitatea intenţionează să rezilieze contractul cu Selas SRL şi care sunt motivele, primarul Andrei Volosevici a dat un răspuns ambiguu: "Rezilierea contractului de achiziţii nu s-a luat în discuţie deocamdată şi nici nu a fost exprimată oficial, deşi există multe nemulţumiri venite din partea cetăţenilor, materializate în reclamaţii la Dispeceratul Primăriei şi la Direcţia de Mobilitate şi Trafic Urban. Au existat, de asemenea, în şedinţele de Consiliu Local mai multe interpelări ale consilierilor municipali şi articole critice în presa locală despre stresul şi neplăcerile în trafic provocate ploieştenilor de funcţionarea defectuoasă a semafoarelor". Menţionăm că, în situaţii de acest gen, firma care prestează serviciul respectiv trebuie atenţionată prin adrese oficiale în legătură cu sesizările cetăţenilor.


Buba politică

În realitate, conflictul dintre patronul firmei Selas şi primarul Andrei Volosevici are rădăcini mai vechi. În 2005, afaceristul a atacat oamenii de vază ai PD-L Prahova, respectiv pe europarlamentarul şi preşedintele de filială, Roberta Anastase, şi pe tatăl acesteia, vicepreşedinte al aceluiaşi partid, acuzându-i că au transformat organizaţia judeţeană într-o afacere de familie.
Evident, la momentul potrivit (august 2007), Cătălin Beciu a fost exclus din PD-L, iar primarului democrat-liberal proaspăt ales i-a revenit sarcina de a scăpa de serviciile fostului membru de partid. Aşa că a început cu facturi neplătite la termen, a continuat cu o serie de comentarii în şedinţele de Consiliu Local şi probabil că va sfârşi cu încercări repetate de reziliere a contractului. Averea lui Cătălin Beciu este estimată la 10 milioane de euro, ceea ce înseamnă că un contract de 7.000
de euro lunar cu Primăria Ploieşti nu reprezintă o mare afacere.


• 10milioane de euro este averea deţinută de Cătălin Beciu, patronul firmei care "administrează" semafoarele  din Ploieşti


Cică PD-L nu gustă relaţiile nepotrivite

Interesant este că SC Selas SRL a avut relaţii contractuale cu Primăria Ploieşti timp de 14 ani fără nici un incident major. După ce administratorul firmei, Cătălin Beciu, a fost exclus din PD-L, relaţia comercială cu firma acestuia a devenit brusc nepotrivită. Tot atunci au început şi interpelările consilierilor municipali democrat-liberali pe tema semaforizării. Aşa cum a declarat primarul Volosevici, oficial nu s-a purtat nici o discuţie despre rezilierea contractului cu SC Selas, deşi nemulţumirile cetăţenilor ar trebui să fie o prioritate pentru primar şi consilierii locali. Dacă nemulţumiţii sunt membri PD-L, atunci e de înţeles de ce SC Selas face adrese ca să i se plătească o factură de doi lei sau de ce sistemul de semaforizare a oraşului a devenit de curând un stres pentru cetăţenii municipiului.

×
Subiecte în articol: observator pd-l ploiesti selas semaforizare