x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Situaţie fără precedent în istoria juridică a României". Un nou MESAJ postat pe contul de Facebook al Elenei Udrea

"Situaţie fără precedent în istoria juridică a României". Un nou MESAJ postat pe contul de Facebook al Elenei Udrea

16 Feb 2015   •   15:57
"Situaţie fără precedent în istoria juridică a României". Un nou MESAJ postat pe contul de Facebook al Elenei Udrea

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut azi încuviințarea urmăririi penale și arestării Elenei Udrea pentru noi fapte. Este vorba despre săvârșirea de noi infracțiuni în dosarul Gala Bute.

În replică, echipa de comunicare a Elenei Udrea a postat un mesaj pe contul de Facebook al fostului ministru în care susţine că "noua cerere formulată de DNA către Parlament pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea reprezintă un exces".

"Avem de-a face cu o situaţie fără precedent în istoria juridică a României ca, pe numele aceleiaşi persoane, să se ceară atâtea mandate de arestare. Spectacolul generat astăzi, prin noua cerere de arestare, face parte dintr-o strategie de a pune presiune pe completul de judecată de la Înalta Curte care va judeca mâine contestaţia depusă de avocaţii Elenei Udrea, în contextul în care există şanse foarte bune ca aceasta să fie aprobată.

În absolut toate cazurile în care s-a cerut arestarea preventivă – o măsură cu caracter excepţional –, există doar denunţuri, nicio probă concretă. Mai mult, absolut toţi cei care fac denunţuri împotriva Elenei Udrea sunt liberi, mulţi având doar calitatea de martor – denunţător (nici măcar de suspecţi). Ceea ce poate crea impresia că, dacă faci declaraţii împotriva lui Udrea (indiferent dacă sunt adevărate sau nu), eşti scutit de a răspunde în faţa Justiţiei.

Pare evident că se doreşte „îngroparea Elenei Udrea în dosare”, iar această morişcă s-a pus în funcţiune după denunţul făcut la DNA pe 30 ianuarie împotriva generalului Florian Coldea şi după interviul acordat la Hotnews. Nu există nicio altă explicaţie pentru această desfăşurare abruptă a evenimentelor în condiţiile în care faptele imputate s-ar fi produs în urmă cu mai mulţi ani", se mai arată în mesaj.

Citeşte şi S-au dus pentru ecografie, să vadă evoluţia sarcinii. Medic: "Sincer, eu n-am mai văzut aşa ceva vreodată"

×