x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Situație incredibilă la Târgu-Jiu. Opt copii diagnosticați cu COVID-19

Situație incredibilă la Târgu-Jiu. Opt copii diagnosticați cu COVID-19

26 Mai 2020   •   18:35
Situație incredibilă la Târgu-Jiu. Opt copii diagnosticați cu COVID-19
Sursa foto: Hepta

Încă cinci copii din centrul rezidențial al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj au fost confirmați, marți, cu noul coronavirus. În total, opt copii și cinci angajați ai centrului au fost diagnosticați cu COVID-19, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Focarul de la centrul rezidențial din subordinea DGASPC din Târgu-Jiu se extinde în rândul copiilor.

„În urma testărilor efectuate în cadrul anchetei epidemiologice demarate de către Direcția de Sănătate Publică Gorj la nivelul centrului rezidențial subordonat DGASPC Gorj, unde au fost confirmate cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului, s-au confirmat cazuri pozitive și în rândul beneficiarilor. DSP Gorj ne-a transmis, în această după-amiază, și ultimele rezultate la cei 36 de copii testați, astfel că, pe lângă rezultatele pozitive ale celor trei copii, confirmate de dimineață, ne-au mai fost comunicate încă cinci rezultate pozitive, totalul copiilor infectați ajungând la opt. Toți copiii sunt asimptomatici. Ei vor fi internați la Spitalul COVID, secția Pediatrie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Starea de sănătate a celor 13 persoane, copii și adulți, este bună, potrivit medicilor. Niciunul dintre pacienți nu prezintă simptome specifice noului coronavirus.

Cei opt copii diagnosticați cu COVID-19 au vârste cuprinse între patru luni și 20 de ani.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Covid-19