x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SJU Craiova: Fără intervenţia medicilor, nepotul lui Bercea Mondial ar fi murit

SJU Craiova: Fără intervenţia medicilor, nepotul lui Bercea Mondial ar fi murit

21 Feb 2011   •   14:35

Leziunile suferite de tânărul înjunghiat în urma conflictului în care a fost implicat Bercea Mondial au pus în pericol viaţa victimei, care ar fi putut muri fără intervenţia medicilor, afirmă reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, citaţi de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova, Cristina Geormăneanu, leziunile provocate de cele două lovituri de cuţit primite de Ionuţ Anghel au avut "risc vital", viaţa pacientului internat la unitatea medicală fiind pusă în pericol.

"Sigur că viaţa i-a fost pusă în pericol întrucât leziunile se află la nivelul organelor vitale, respectiv plămânul. A avut risc vital leziunea pe care a avut-o. Intervenţia medicilor de la Craiova i-a salvat viaţa", a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Craiova.

Medicul susţine că Ionuţ Anghel va mai rămâne internat, el urmând să fie supus, luni, unui examen prin computer tomograf.

"Pacientul va fi evaluat prin computer tomograf la nivelul toracelui, pentru a putea aprecia mai bine evoluţia lui. Pacientul este conştient, stabil hemo-dinamic şi respirator. Nu se pune problema externării lui deocamdată", a mai spus Cristina Geormăneanu.

Întrebată dacă tratamentul pe care l-a primit Ionuţ Anghel, zis Mercedes, după ce a fost internat la SJU Craiova, ar fi putut să-i influenţeze declaraţiile pacientului, aşa cum au declarat rudele lui Bercea Mondial, medicul Cristina Geormăneanu a spus: "În momentul în care a dat declaraţiile de vineri, pacientul era conştient, era transferat de la secţia de terapie intensivă la Clinica de Chirurgie Toracică. Fără să ştiu ce medicamente a primit pacientul în momentul terapiei intensive nu pot să spun cu precizie anumite lucruri, dar în momentul în care a fost transferat la Chirurgie Toracică nu mai era sub influenţa anestezicelor şi era conştient".

Ionuţ Anghel a fost adus, în noaptea de joi spre vineri, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a SJU Craiova, după ce a fost înjunghiat de două ori într-un conflict în care a fost implicat unchiul său, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. După incident, tânărul, dar şi rude ale acestuia aflate în localul unde a avut loc incidentul au susţinut că victima a fost înjunghiată de către Bercea Mondial.

×