x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Slujbe in Qatar si in Germania

Slujbe in Qatar si in Germania

20 Ian 2005   •   00:00

Ieri a fost prima zi de preselectie pentru tinerii care vor sa lucreze ca insotitori de bord in Qatar si a patra zi pentru doritorii de slujbe in Germania. In ambele cazuri se cerea cunoasterea unei limbi straine. Engleza pentru Qatar si nemteste pentru cei care vor sa munceasca in Germania. Astazi este ultima zi de preselectie pentru cei care vor sa munceasca in aceste tari.

CRISTIAN PETRU

CONTRACTE. Tot azi, Oficiul organizeaza preselectie pentru locuri de munca pentru sezonieri in Germania. Contractele sunt pentru noua luni, iar cei care vor pleca vor munci la montarea si de demontarea caruselelor mobile pentru fast-food-uri. Si in acest caz este necesara cunoasterea limbii germane, nivel mediu. La preselectie pot participa barbati cu varsta cuprinsa intre 22 si 35 de ani, care au carnet de conducere pentru camion si care nu au rau de inaltime. Depunerea dosarului constituie insa doar primul pas in procesul de selectie.

ACTE
Dosarul persoanelor care vor sa munceasca in Germania la montarea si la demontarea caruselelor trebuie sa contina doua fotografii tip pasaport, copii dupa BI, pasaport, certificat de absolvire, carte de munca, fisa personala CV in limba romana (tipizate OMFM) si un CV in limba germana. De asemenea, mai este nevoie de o adeverinta de la medicul de familie care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos, de cazierul judiciar in original si de o declaratie pe propria raspundere, legalizata notarial, din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de invaliditate.

×
Subiecte în articol: observator