x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Solicitări pentru rezolvarea unor probleme în cazul a peste 8.000 de certificate digitale

Solicitări pentru rezolvarea unor probleme în cazul a peste 8.000 de certificate digitale

09 Iul 2021   •   19:30
Solicitări pentru rezolvarea unor probleme în cazul a peste 8.000 de certificate digitale
Sursa foto: Foto: Facebook/ Andrei Baciu

Peste 8.000 de oameni au cerut ajutor pentru rezolvarea unor probleme privind emiterea certificatului digital. Au fost rezolvate mai mult de 75% dintre acestea.

Vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, anunţă că grupul operațional din Ministerul Sănătății a primit până vineri 8.453 de solicitări pentru rezolvarea unor probleme privind emiterea certificatului digital.

75,93% dintre acestea (6.419) au fost deja rezolvate, 1.082 în ultimele 24 de ore.

Cele mai multe solicitări (4.102) vizau asistență pentru emiterea certificatelor digitale și au fost rezolvate rapid, 1.255 de persoane au completat greșit datele în platforma certificat-covid.gov.ro, iar specialiștii din Grupul Operațional au corectat aceste date, 705 solicitări au fost de competența INSP (introducerea în RENV a dozelor de vaccin administrate în alte țări), 329 de solicitări au fost rezolvate de direcțiile de sănătate publică și vizau unele neconcordanțe cu datele din aplicația „Corona-Forms”.

28 de persoane au cerut modificarea unor date personale.

La Grupul Operațional mai sunt în lucru 2.034 de solicitări, dintre care 1.346 pot fi rezolvate doar după ce solicitanții trimit documentele necesare.

„Dacă în 4 zile cetățenii nu transmit aceste documente în format electronic, sistemul va genera automat câte o notificare pentru fiecare caz”, spune Andrei Baciu.

688 de cereri sunt în curs de rezolvare, 459 în analiză la Grupul Operațional din cadrul Ministerului Sănătății, 209 în analiză la Registrul Electronic Național de Vaccinări, 16 au fost transmise spre rezolvare DSP și 4 au fost transmise Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date.

Mediafax

×