x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Solomon, primarul suspendat al Craiovei, a fost eliberat

Solomon, primarul suspendat al Craiovei, a fost eliberat

de Violeta Fotache    |    08 Sep 2010   •   00:00
Solomon, primarul suspendat al Craiovei, a fost eliberat
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis miercuri, în mod definitiv şi irevocabil, ca primarul acuzat de corupţie Antonie Solomon să fie cercetat în stare de libertate. Instanţa a admis recursul edilului suspendat împotriva hotărârii Tribunalului Galaţi din data de 1 septembrie, prin care îi fusese prelungit mandatul de arestare preventivă. Potrivit Biroului de presă al Curţii de Apel Galaţi, până la sfârşitul cercetării judecătoreşti, Antonie Solomon nu are voie să părăsească localitatea de domiciliu, respectiv oraşul Craiova, decât cu acordul organului judiciar, mandatul de arestare preventivă fiind înlocuit cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Reamintim că Antonie Solomon a fost arestat preventiv la data de 3 martie a.c., iar două săptămâni mai târziu, edilul (suspendat din funcţia de primar la 10 martie 2010) a fost trimis în judecată sub acuzaţiile de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual săvârşit în legătură directă cu o infracţiune de corupţie. În fapt, procurorii DNA l-au acuzat pe Solomon că, în perioada februarie 2006-noiembrie 2006, în calitate de primar al municipiului Craiova şi de preşedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale a Craiovei, a primit 50.000 de euro mită de la Cornel Penescu, în mai multe tranşe. "Plata" s-a făcut pentru ca primarul să faciliteze, ilegal, emiterea unei autorizaţii de construcţie pentru hypermarketul PIC Craiova, dar şi pentru a înlesni aprobarea privind asigurarea transportului public până în zona unde era amplasat hypermarketul. În dosar au mai fost trimişi în judecată şi Cornel Penescu, George Dragoş Stancu şi Gheorghiţă Pieca, următorul termen pe fond fiind stabilit pentru 20 septembrie, ora 12:00, la Tribunalul Galaţi.

Procesul a început iniţial la Tribunalul Argeş, dar a fost strămutat la Tribunalul Galaţi, prin decizia instanţei supreme din 7 iulie 2010. Tot atunci, Solomon a fost transferat din Penitenciarul Colibaşi în Penitenciarul Galaţi, de unde a fost eliberat ieri. În cazul în care va fi condamnat pentru corupţie, lui Antonie Solomon i se va scădea din pedeapsă perioada de arest preventiv. Dacă va fi însă găsit nevinovat, poziţie pe care inculpatul se menţine încă de la începutul scandalului penal, atunci statul ar putea fi bun de plată şi în cazul lui Antonie Solomon.

×
Subiecte în articol: observator