x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sondaj inainte de innoire - Senatorii prefera Cielo

Sondaj inainte de innoire - Senatorii prefera Cielo

13 Apr 2005   •   00:00

Dupa ce timp de cateva saptamani senatorii au tot amanat adoptarea unei decizii in privinta tipului de masina pe care vor sa-l achizitioneze pentru innoirea parcului auto, ieri se pare ca dilema alesilor a fost solutionata.

OPTIUNE. Desi nu sunt dotate cu airbag-uri, autoturismele Cielo sunt agreate de majoritatea senatorilor "S-a facut un sondaj si senatorii au fost intrebati pe cele doua optiuni de fabricatie romaneasca: Logan sau Cielo. Un numar semnificativ, mai mult de jumatate, a optat pentru Cielo", a anuntat ieri chestorul Senatului, liberalul Nicolae Vlad Popa. Rezultatele sondajului vor fi luate in calcul saptamana viitoare de membrii Biroului Permanent al acestei Camere. Membrii forului de conducere al Senatului va trebui totodata sa decida saptamana viitoare si ce se va intampla cu autoturismele pe care le utilizeaza acum. Exista doua alternative in acest sens, dupa cum a explicat chestorul Popa. "Se va decide si modul in care se va face instrainarea autoturismelor aflate in stoc: acestea pot fi donate sau pot fi vandute", a precizat Popa.

OPTIUNE. Chestorul Nicolae Popa a aratat ca el insa ar fi optat pentru Dacia Logan, avand in vedere "uzura morala" a autoturismelor Cielo, care sunt de productie mai veche decat Logan-urile. "E vorba de o anumita uzura morala a unui autoturism de productie mai veche. Este o uzura care se va repercuta asupra pretului ulterior de revanzare.

In schimb, Logan-ul nu are aceasta uzura, fiind de abia lansat. Pe de alta parte, sper sa nu fie o problema cu piesele in cazul achizitionarii de Cielo", a explicat Popa. Pe de alta parte, el a aratat ca poate fi si o problema de siguranta, Logan avand airbag-uri, iar Cielo nu. "In final, vom accepta in Biroul Permanet vointa majoritatii", a transat Popa problema. De remarcat ca atunci cand s-a supus atentiei conducerii Senatului propunerea privind innoirea parcului auto, achizitionarea unor masini Cielo era a doua optiune, prima fiind Logan. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: observator cielo