x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Apostu, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, rămâne în arest

Sorin Apostu, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, rămâne în arest

29 Iun 2012   •   07:53
Sorin Apostu, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, rămâne în arest

Curtea de Apel Targu Mures a respins ca nefondata cererea de eliberare, sub control judiciar, a fostului primar al municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu, judecat pentru fapte de coruptie. Sentinta este atacabila cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in termen de 24 de ore de la comunicarea ei catre inculpat si in termen de 24 de ore de la pronuntare de catre DNA.

Fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Mihai Stoia, alaturi de alte persoane, sunt judecati pentru fapte de coruptie.

Gheorghe Mateut, avocatul fostului primar al municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu, a cerut, la termenul de luni de la Curtea de Apel Targu Mures, eliberarea acestuia sub control judiciar, sustinand ca inculpatul nu reprezinta un pericol social. Totodata, a sustinut ca timpul de cand acesta este arestat preventiv "este mai mult decat suficient".

Tot luni, dupa audieri, avocatul Mateut a declarat presei ca in cazul lui Sorin Apostu "nu exista nicio fapta materiala", iar mentinerea acestuia in continuare in detentie risca sa devina "excesiva si disproportionata" si ca urmare sa atraga o condamnare a Romaniei la CEDO.

Sorin Apostu si Calin Stoia au fost arestati preventiv in noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj. Cei doi au facut recurs la masura arestarii preventive, insa instanta suprema le-a respins solicitarile.

De asemenea, Sorin Apostu a cerut sa fie eliberat sub control judiciar, dar instanta suprema i-a respins solicitarea.

Potrivit DNA, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru luare de mita in forma continuata (18 acte materiale), complicitate la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale), trafic de influenta in forma continuata (21 acte materiale), instigare la spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (23 acte materiale) si primire de foloase necuvenite.

Omul de afaceri Calin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Veres S.A, a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru dare de mita in forma continuata (18 acte materiale), participatie improprie la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale).

Sorin Apostu a demisionat din functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, demisia fiind inregistrata in 15 februarie la Registratura Primariei.

×