x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Ovidiu Vîntu: "Am devenit ţara vorbitului în şoaptă"

Sorin Ovidiu Vîntu: "Am devenit ţara vorbitului în şoaptă"

22 Feb 2011   •   13:51
Sorin Ovidiu Vîntu: "Am devenit ţara vorbitului în şoaptă"
Sursa foto: Lucian Alecu /Jurnalul National

'Nu sunt de acord să vorbesc în şoaptă, ca pe vremea lui Ceauşescu. Nu sunt de acord să vorbesc cu doamna mea la ureche, aşa cum probabil o faceţi dumneavoastră. Am devenit ţara vorbitului în şoaptă. Voi continua să lupt împotriva acestui regim cu orice mijloace şi indiferent de consecinţe', a declarat, dintr-un scaun cu rotile, la ieşirea din instanţă, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, judecat pentru favorizarea infractorului în dosarul fugarului Nicolae Popa, potrivit Antena3.

"635.000 de telefoane interceptate în România de către serviciile de informaţii româneşti, 23.000 de locaţii care sunt monitorizate audio-video ale unor oameni de afaceri şi oameni politici, acesta este regimul împotriva căruia lupt. Nu sunt de acord să vorbesc în şoaptă ca pe timpul lui Ceauşescu. Nu sunt de acord să vorbesc cu doamna mea la ureche, aşa cum probabil dumneavoastră şi mulţi dintre dumneavoastră o faceţi. Am redevenit ţara discuţiilor în şoaptă şi voi continua să lupt împotriva unui astfel de regim indiferent de consecinţe", a declarat Vîntu la ieşirea din sala de judecată, scrie Mediafax.

După începerea dezbaterilor, Vîntu a spus în sala de judecată că nu insistă în plecarea la Viena, dar că este mai mult constrâns de faptul că în România, respectiv la Spitalul de Urgenţă "Floreasca" din Capitală, nu există aparatura medicală necesară tipului de operaţie la care el ar trebui supus. Vîntu a precizat că, recent, în România s-a deplasat "doctorul Brunner" care a făcut o vizită la "Floreasca" şi a apreciat că nu-şi poate aduce în România echipa de medici să-l opereze pe Vîntu.

După dezbaterea cererii privind ridicarea temporară a interdicţiei de a părăsi ţara, Tribunalul Bucureşti nu i-a permis lui Sorin Ovidiu Vîntu să plece la Viena pentru investigaţii medicale privind problemele cardiace, dar a admis ca Institutul de Medicină Legală să facă o expertiză în urma căreia să arate că starea de sănătate a omului de afaceri permite continuarea procesului.

În urmă cu o săptămână, Sorin Ovidiu Vîntu a venit la Tribunalul Bucureşti într-un scaun cu rotile, el spunând că începe vânătoarea împotriva preşedintelui, pentru că procesul său nu are legătură cu justiţia, ci este consecinţa luptei sale directe cu regimul lui Traian Băsescu.

×