x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soţia şefului finanţelor din Bacău, cercetată, alături de un alt medic, pentru luare de mită

Soţia şefului finanţelor din Bacău, cercetată, alături de un alt medic, pentru luare de mită

22 Oct 2012   •   22:55
Soţia şefului finanţelor din Bacău, cercetată, alături de un alt medic, pentru luare de mită

Doi medici băcăuani, Costel Sălbatecu, medic în cadrul serviciului de urgenţe, şi Elena Muntean, medic pediatru, ambii angajaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău, sunt cercetaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, fiind suspectaţi de luare de mită.

Anchetarea celor doi survine după ce luni după-amiază poliţişti, jandarmi şi procurori anticorupţie au descins la Spitalul din Bacău.

Oamenii legii au făcut percheziţii în cabinetele şi la domiciliile celor doi medici.

"Este o acţiune a DNA Bacău despre care deocamdată nu am mai multe informaţii. Percheziţia nu este încă finalizată", a declarat pentru Agerpre Mirela Romaneţ, purtătorul de cuvânt al Spitalului din Bacău.

Felix Bănilă, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, a confirmat efectuarea a "nouă percheziţii în Bacău", menţionând faptul că medicii cercetaţi "condiţionau obţinerea gradului de handicap de anumite sume de bani". Cele două cadre medicale sunt şefii comisiilor băcăuane de specialitate privind stabilirea gradului de handicap la copii şi, respectiv adulţi.

Surse din cadrul instituţiei juridice băcăuane susţin că Elena Muntean ar fi implicată şi în "comercializare ilegală a unor medicamente care ar fi trebuit să fie date gratuit".

Elena Muntean este soţia şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bacău.

×
Subiecte în articol: luare mita medic bacau