x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spătaru, despre piața de energie: Un loc de muncă în industrie generează alte 8 în economie

Spătaru, despre piața de energie: Un loc de muncă în industrie generează alte 8 în economie

10 Noi 2022   •   21:00
Spătaru, despre piața de energie: Un loc de muncă în industrie generează alte 8 în economie

Reglementarea pieței de energie este doar primul pas pentru echilibrarea impactului economic asupra industriei, spune, joi, ministrul Economiei, Florin Spătaru. Potrivit acestuia, un loc de muncă în industrie generează opt locuri de muncă în economie.

„Un loc de muncă în industrie generează alte 8 locuri de muncă în economie, iar acest lucru ne obligă să promovăm măsuri de protecție și sprijin pentru marii operatori industriali din țara noastră. Criza energetică rămâne principala problemă a marii industrii. În acest context, am solicitat reprezentanților consumatorilor energo-intensivi o întrevedere la Ministerul Economiei în cadrul căreia am discutat atât despre efectele generate de criza energetică, cât și despre impactul generat de reglementarea pieței de energie, o măsură guvernamentală ce va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023. Ministerul Economiei a jucat un rol important în gestionarea impactului crizelor suprapuse asupra industriei, tocmai de aceea următorul pas va fi prilejuirea unei întâlniri față în față a marilor consumatori cu reprezentanții sectorului energetic”, a spus ministrul Spătaru.

La solicitarea ministrului Florin Spătaru, joi, la sediul Ministerului economiei a avut loc o întâlnire între reprezentanții industriei din România și specialiști din cadrul autorității centrale.

Pe lângă criza energetică, au mai fost vizate și teme precum competitivitatea, reziliența și Cadrul temporar de criză extins al Comisiei Europene.

În cadrul întrevederii, ministrul a subliniat necesitatea unui parteneriat solid al industriei cu Ministerul Economiei.

În cadrul dialogului, reprezentanții industriei au ținut să precizeze că propunerile de măsuri privind reglementarea pieței și plafonarea prețului la energia electrică reprezintă soluții în ceea ce privește escaladarea prețului, însă, la fel de importantă este predictibilitatea contractelor pe termen lung - doar așa poate fi asigurată competitivitatea pe piața europeană și nu numai.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Spătaru piaţa de energie