x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spaţiul unde au fost găsite alimente fără acte şi pungi cu sigla PDL aparţine Primăriei Târgovişte

Spaţiul unde au fost găsite alimente fără acte şi pungi cu sigla PDL aparţine Primăriei Târgovişte

24 Mai 2012   •   10:20
Spaţiul unde au fost găsite alimente fără acte şi pungi cu sigla PDL aparţine Primăriei Târgovişte

Spatiul de la parterul unui bloc din Targoviste, unde au fost gasite opt tone de alimente fara acte de provenienta, intre care si pungi cu inscriptia PDL, apartine Primariei si este inchiriat unei organizatii non-guvernamentale, municipalitatea spunand ca nu are nicio legatura cu bunurile respective

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presa al Primariei Targoviste, spatiul respectiv, aflat in cartierul Micro 4, pe strada Dinu Lipatti, apartine municipalitatii si este inchiriat de o organizatie non-guvernamentala.

Conform sursei citate, Primaria Targoviste nu se ocupa de gestiunea acestui spatiu si nu are nicio legatura cu bunurile aflate acolo.

"Organizatia non-guvernmentala care a inchiriat spatiul e singura responsabila de activitatile care au loc in respectiva locatie", se arata in comunicatul citat.

De asemenea, municipalitatea respinge orice acuzatie de implicare politica a Primariei Targoviste in campania electorala.

"Primaria Targoviste este si va ramane o institutie neutra din punct de vedere politic, inclusiv in perioadele electorale", se precizeaza in comunicat.

Opt tone de alimente fara documente de provenienta au fost descoperite de politistii si inspectorii ai Garzii de Mediu Dambovita intr-o incapere de la parterul unui bloc din Targoviste, printre acestea aflandu-se si cateva sute de pungi cu inscriptia PDL.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Dambovita, agent Raluca Florescu, oamenii legii au fost sesizati la 112 ca mai multe persoane au fortat usa unei incaperi anexa aflate la parterul unui bloc din Targoviste si incarca bunuri intr-o autoutilitara.

La fata locului a mers o echipa de politisti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, care au constatat ca nu este vorba despre furt, ci despre un transfer si transport de bunuri.

"In urma cercetarilor s-a constatat ca nu existau documente legale de provenienta pentru respectivele bunuri, iar printre bunurile inventariate au fost gasite si 300 de pungi inscriptionate cu sigla unei formatiuni politice. Politia va continua cercetarile pentru a se stabili cum au ajuns bunurile acolo", declara purtatorul de cuvant al Politiei Dambovita.

Comisarii Garzii Financiare Dambovita au instituit sechestru pe marfa si au inceput o ancheta in acest caz.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, pungile gasite erau inscriptionate cu sigla PDL.

Reprezentantii PDL Dambovita spun ca nu cunosc in acest moment care este situatia, vicepresedintele PDL Dambovita, Marin Antonescu, anuntand ca va sustine, joi, o conferinta de presa pe aceasta tema.

Liderii USL Dambovita sustin insa ca alimentele din acel depozit, respectiv faina, zahar, malai, pui congelati si ulei, ar fi urmat sa fie impartite de PDL in campania electorala.

"In ultima perioada in judet se pregateste o frauda masiva a alegerilor prin distributia de catre PDL de alimente si prin plata votantilor. Intr-o locatie pe care Primaria Targoviste a dat-o unei asociatii neguvernamentale conduse de consilierul PDL Pavel Babeu, candidat la functia de consilier judetean, s-au gasit peste opt tone de alimente, precum si pungi inscriptionate cu numele candidatului PDL la Primaria Targoviste, Gabriel Boriga", declara senatorul PSD Adrian Tutuianu. (Mediafax)

×