x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încă un spital din România a fost atacat cibernetic

Încă un spital din România a fost atacat cibernetic

de Redacția Jurnalul    |    14 Feb 2024   •   15:39
Încă un spital din România a fost atacat cibernetic

Serverul pe care rula aplicația HIPOCRATE pentru Spitalul de Boli Cronice Smeeni, județul Buzău, a fost criptat cu aceeași variantă de ransomware, informează, miercuri Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Potrivit DNSC la Spitalul de Boli Cronice Smeeni a fost criptat cu aceeași variantă de ransomware.

Infectarea s-a produs în aceeași perioadă în care au fost afectate servere similare din alte entități din sectorul de sănătate, respectiv 12 februarie.

„Coincidența face ca spitalul să suferit o pană de curent care a împiedicat constatarea faptului că acel server era afectat. În acest caz se iau măsuri de remediere a problemei și de restaurare a datelor din backup”, informează DNSC.

Potrivit DNSC au fost atacate cibernetic în ultima perioadă Institutul de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL „Prof. Dr. D. Hociotă”, București, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad, Hunedoara, Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede, Spitalul Orășenesc Băicoi, Santa Clinic Mitreni (Călărași), Spitalul de Pediatrie Pitești, Spitalul Județean de Urgență Buzău, Spitalul Județean de Urgență Slobozia, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, Spitalul Județean de Urgență Pitești, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Spitalul Municipal Sighetu Marmației, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Clinic Colțea, Spitalul Municipal Medgidia, Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu" București (IOB), Institutul Regional de Oncologie Iași (IRO Iași), Spitalul de Ortopedie și Traumatologie Azuga, Spitalul orășenesc Băicoi, Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București, Spitalul de Boli Cronice Sf. Luca, Spitalul Clinic C.F. nr. 2 București, Centrul medical MALP SRL Moinești.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: spital cibernetic