x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spitalul Militar: O să anunțăm câte 30 de donatori pe zi să vină să doneze sânge

Spitalul Militar: O să anunțăm câte 30 de donatori pe zi să vină să doneze sânge

01 Noi 2015   •   11:18
Spitalul Militar: O să anunțăm câte 30 de donatori pe zi să vină să doneze sânge

Comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar 'Dr Carol Davila', Florentina Ioniţă Radu, a declarat că în unitatea medicală există suficient sânge pentru duminică şi luni şi a făcut apel la donatori să vină în zilele următoare.

"Avem nevoie de donarea de sânge, dar deocamdată pentru astăzi şi pentru mâine avem destul. De aceea, am rugat donatorii să vină zilele următoare. Ca să nu mai fie cozi, să nu mai fie lumea nemulţumită, am făcut o listă la poarta spitalului şi fiecare îşi lasă numărul de telefon, noi o să-i anunţăm, o să fie cam 30 de donatori pe zi. De asemenea, pe mailul spitalului, cei care doresc să vină noi îi contactăm. Nu trebuie să fie coadă la donare. Cel mai bun loc de păstrare a sângelui este donatorul. Nu trebuie să luăm sânge ca să stea la noi în depozit. Vă rog toţi care doriţi să donaţi să veniţi să vă înscrieţi la poarta spitalului sau pe mailul spitalului şi noi vom anunţa câte 30 de persoane pe zi când puteţi să veniţi", a spus medicul.

Ea a adăugat că în cadrul unităţii medicale există un centru permanent unde psihologii dau consultaţii tuturor aparţinătorilor, indicând că este asigurat şi consultul psihologic pentru pacienţi şi că până în prezent un singur rănit a fost consiliat.

"Sunt câteva cazuri mai dramatice din punct de vedere sufletesc. Este un pacient a cărui prietenă a murit lângă el, dar el încă nu ştie acest lucru şi atunci când l-am întrebat dacă îl doare ceva a spus că îl doare doar sufletul, deşi avea arsuri pe suprafaţa întreagă a corpului, pentru că nu ştie unde este prietena lui. Nu este momentul acum să-i spunem adevărul. Încercăm să temporizăm cât mai mult acest lucru pentru că primele ore, primele zile sunt foarte importante pentru ei", a arătat Florentina Ioniţă Radu.

Medicul a precizat că pacienţii răniţi în incendiul de vineri noapte din Capitală au şanse mari de vindecare deoarece sunt tineri şi au o capacitate de refacere mai mare.

Ea a subliniat că spitalul dispune de toate echipamentele medicale necesare, arătând că unitatea medicală a împrumutat Spitalul Elias cu două ventilatoare.

Medicul a mai precizat că activitatea spitalului nu va fi afectată.

"Vom fi într-o stare de urgenţă permanentă, dar nu va afecta capacitatea de funcţionare a spitalului. Ne-am organizat să putem face faţă tuturor urgenţelor care pot apărea", a mai spus Florentina Ioniţă Radu.

Florentina Ioniţă Radu a arătat că operaţiile asupra pacienţilor internaţi în urma incendiului de la clubul Colectiv din Capitală au fost realizate de echipe mixte şi că un medic a venit din concediu postnatal pentru a ajuta, la fel şi unul care este pensionat.

Comandantul unităţii medicale a precizat că din momentul în care au venit primele victime au fost mobilizaţi 44 de medici, 60 de asistente şi 20 de infirmieri.

"Ne-am simţit ca în tranşee. A fost un aflux deosebit de pacienţi", a afirmat medicul.

Sursa: AGERPRES 

×