x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spitalul nr.2 Vaslui, aprovizionat cu apă adusă cu cisterna

Spitalul nr.2 Vaslui, aprovizionat cu apă adusă cu cisterna

22 Iun 2010   •   00:00

Spitalul nr. 2 din Vaslui, în care funcţionează Secţiile de Psihiatrie, Boli Infecţioase şi Dermato-Venerice, este aprovizionat cu apă adusă cu cisterna, după ce întregul municipiu a rămas fără apă în urma unei avarii la magistrala de distribuţie, scrie Mediafax.

Fără sursă proprie de alimentare sau rezervoare necesare stocării apei, Spitalul nr. 2 din Vaslui este aprovizionat cu cisternele cu apa necesară atât pentru consum, cât şi în grupurile sanitare.

"Într-adevăr, există probleme la cele trei secţii ale Spitalului nr. 2 în sensul că, fiind o clădire foarte veche, nu a fost prevăzută cu rezervoare necesare depozitării apei. Însă, pentru a preveni situaţiile neplăcute ce ar putea apărea, am început să transportăm apă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), cu mijloacele noastre proprii, astfel încât să nu aibă de suferit nici pacienţii şi nici personalul medical", a declarat Nicu Oprişanu, managerul SJU Vaslui.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui nu există probleme în privinţa asigurării apei la robinete şi în blocul alimentar, în condiţiile în care această unitate are asigurată o cantitate de 300 metri cubi de apă, suficientă pentru alimentarea normală pe o perioadă de 24 de ore.

Întreaga populaţie a municipiului Vaslui, inclusiv instituţiile publice şi societăţile comerciale, au rămas, marţi dimineaţă, fără apă potabilă, după ce o magistrală de distribuţie a explodat din cauza vechimii.

×
Subiecte în articol: observator