x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SPORTURI EXTREME. Un român luptă în cea mai dură competiție de AVENTURĂ din lume

SPORTURI EXTREME. Un român luptă în cea mai dură competiție de AVENTURĂ din lume

de Vicentiu Neagoe    |    10 Iul 2013   •   15:27
SPORTURI EXTREME. Un român luptă în cea mai dură competiție de AVENTURĂ din lume

Un român participă zilele acestea la cea mai dură competiţie de adventure din lume, Red Bull X-Alps. Alături de alţi 30 de sportivi din 20 de ţări, Toma Coconea va parcurge distanţa de 1.031 kilometri doar cu ajutorul parapantei sau pe jos.

Sport extrem

Aventura a început la Salzburg, în Austria şi se va termina la Monaco, dup ce în prealabil va trece şi prin Germania,Italia şi Elveţia. După primele două zile de concurs, hunedoreanul se află pe locul doi, după câştigătorul ultimelor două ediţii, elveţianul Christian Maurer.

În cele două zile competiţionale, Coconea a zburat zece ore, timp în care a parcurs 295 de kilometri, cu o viteză medie de 31 de kilometri pe oră. De asemenea, românul a mai alergat 18 ore, timp în care a parcurs 146 de kilometri, cu o viteză medie de 8 kilometri pe oră.

Competiția este la cea de-a şasea ediţie. Aici, fiecare kilometru trebuie parcurs fie pe jos, fie cu parapanta, nici un mijloc motorizat nefiind admis în competiţie. Fiecare echipă este formată dintr-un atlet şi doi suporteri. Echipa României este formată din Toma Coconea(atletul), Daniel Pisică(suporterul principal) şi Adrian Miclea(suporterul secundar). Nu este permisă nici un fel de asistenţă tehnică din afara echipei. Atleţii concurează zilnic între orele 5.00 şi 22.30.

Competiţia necesită o experienţă vastă în parapantism şi anduranţă, nefiind nimic neobişnuit ca atleţii să parcurgă pe jos şi 100 de kilometri zilnic. La ediţia precedentă, doar doi sportivi au reuşit să termine cursa, Christian Maurer, câştigătorul concursului, şi Toma Coconea.

Aceasta este a cincea prezență a sportivului român în competiție.

×